Elisabeth Moss: ster uit The Handmaid’s Tale speelt wéér een gekwelde vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elisabeth Moss: ster uit The Handmaid’s Tale speelt wéér een gekwelde vrouw

Elisabeth Moss: ster uit The Handmaid’s Tale speelt wéér een gekwelde vrouw

|
|

Laatste update:

Elke familie heeft geheimen, maar in het geval van de Kennedy’s zijn ze wél erg duister… Elisabeth Moss, de Emmy-winnares uit The Handmaid’s Tale, speelt JFK’s gehandicapte zus in het drama A Letter From Rosemary Kennedy.

De kans is groot dat je nog nooit van Rosemary Kennedy gehoord hebt. De oudere zus van John F. Kennedy liep tijdens haar geboorte een hersenbeschadiging op door zuurstoftekort. Tijdens haar puberteit ontwikkelde ze gedragsproblemen, waarschijnlijk onder invloed van haar zeer veeleisende ouders.

Moeilijk

De Kennedy’s besloten Rosemary een lobotomie te laten ondergaan, om haar gedrag te verbeteren. Het klinkt deftig, maar het betekent dat een dokter met een mesje in haar brein mocht prikken. De keurige Kennedy’s zaten niet te wachten op een wildebras die de politieke carrière van haar broers zou kunnen beschadigen. De ingreep mislukte jammerlijk, waardoor Rosemary overbleef met de verstandelijke vermogens van een tweejarig kind. Ze sleet haar dagen afgezonderd in een verpleeghuis, terwijl de Kennedy’s het drama angstvallig stil hielden.

De rol van Rosemary Kennedy kent ongeveer dezelfde thema’s over vrouwenonderdrukking als The Handmaid’s Tale. In deze indringende serie worden vruchtbare vrouwen als ‘baarslaven’ ingezet voor de elite, als een groot deel van de wereldbevolking onvruchtbaar is geworden.

Het tweede seizoen The Handmaid’s Tale is vanaf april te zien in de Verenigde Staten, via Hulu. In Nederland is de serie te zien op Videoland.

A Letter From Rosemary Kennedy wordt geregisseerd door Ritesh Batra. Deze Indiase filmmaker maakte eerder The Lunchbox, The Sense Of An Ending en de Netflix-original Our Souls At Night. Wanneer de film verschijnt is niet bekend.

Lees verder