Dit is de beste film op tv vanavond: Foxcatcher

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Foxcatcher

Dit is de beste film op tv vanavond: Foxcatcher

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Channing Tatum speelt een worstelkampioen die gecoacht wordt door schizofrene multimiljonair Steve Carell, met een dramatische afloop… Vanavond is het intense filmdrama Foxcatcher om 21:25 uur op NPO3 te zien.

Foxcatcher

Foxcatcher vertelt het waargebeurde verhaal van twee Olympische worstelkampioenen, de broers Mark Schultz (Channing Tatum) en Dave Schultz (Mark Ruffalo). Wereldvreemde miljardair John Du Pont (Steve Carell) wil de broers trainen. Dave wil echter niet naar het landgoed van John verhuizen, waardoor alle aandacht op Mark gericht wordt. John wil van Mark de grootste worstelaar ter wereld maken. Hoe langer Mark echter bij John woont, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van paranoia en verraad. Hun samenwerking leidt uiteindelijk tot een schokkende tragedie.

Cast en recensie

Foxcatcher is een filmisch meesterwerkje! Met drie Golden Globe-nominaties en vijf (!) Oscar-nominaties in 2015, zijn de verwachtingen hoog. Maar de film maakt ze waar! Acteurs Steve Carell, Channing Tatum en Mark Ruffalo laten zich van een andere kant zien dan we van ze gewend zijn. Het ziet ernaar uit dat regisseur Bennett Miller het beste in zijn crew naar boven heeft gehaald. Deze absolute must-see krijgt van Veronica Magazine vier sterren.

Lees verder