Top GUn: Maverick Tom Cruise vliegtuig straaljager

Veronica Superguide logo
Top GUn: Maverick Tom Cruise vliegtuig straaljager
Hollywood

8 dingen die je moet weten voor je Top Gun: Maverick kijkt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Voordat je naar de bioscoop rent om Top Gun: Maverick te kijken, zetten wij nog wat details over de film op een rijtje. Met deze acht dingen in je achterhoofd kun je optimaal genieten van de langverwachte terugkeer van Top Gun!

8. Waar gaat Top Gun: Maverick over?

Top Gun: Maverick speelt zich meer dan 30 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Pete ‘Maverick’ Mitchell (Tom Cruise) werkt nu als testpiloot. Hij doet zijn stinkende best om promoties te ontlopen, omdat die hem zou dwingen te stoppen met vliegen. Alles verandert wanneer hij een nieuwe groep rekruten moet trainen voor een speciale missie. Daar maakt hij kennis met Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden vriend Nick Bradshaw, oftewel: ‘Goose’Maverick wordt echter niet alleen geconfronteerd met de spoken uit zijn verleden. Ook staat hem een onzekere toekomst te wachten. Technische snufjes, zoals drones, kunnen zijn vaardigheden namelijk wel eens compleet overbodig maken.

7. De trailers voor Top Gun: Maverick

Benieuwd hoe dat eruitziet? Dit zijn de trailer voor Top Gun: Maverick.

6. De cast van Top Gun: Maverick

Een Top Gun-vervolg zonder Tom Cruise is natuurlijk ondenkbaar. Hij is echter niet het enige castlid dat terugkeert. Ook Mavericks aartsvijand Iceman (Val Kilmer) zal opnieuw te zien zijn. Ondanks dat Val Kilmer een stemkastje gebruikt na een strijd tegen keelkanker, wilde Tom Cruise de film simpelweg niet maken zonder zijn oude collega!

Er zullen ook veel nieuwe gezichten te zien zijn in Top Gun: Maverick. De belangrijkste nieuwe rol is die van Miles Teller, die de zoon van Mavericks oude copiloot Goose zal spelen. Andere nieuwe castleden zijn Jennifer Connelly (als love interest van Tom Cruise), Ed Harris, Jon Hamm, Glen Powell, Manny Jacinto, Monica Barbaro, Jean Louis Kelly, Raymond Lee, Jay Ellis en Charles Parnell.

5. Waarom Meg Ryan en Kelly McGillis niet meedoen

Meg Ryan en Kelly McGillis keren niet terug voor Top Gun: Maverick. Regisseur Joseph Kosinski onthulde in een interview met Insider dat hij de twee vrouwen niet heeft gevraagd. Hij wilde namelijk niet dat er alleen maar naar het verleden zou worden gekeken in de nieuwe film. Hij vond het belangrijk om nieuwe personages te introduceren.

Kelly McGillis heeft daar (via Entertainment Tonight) echter haar geheel eigen visie op. "Ik ben oud, en ik ben dik, en ik zie er passend voor mijn leeftijd uit. En dat is niet waar die hele scène over gaat", stelde ze.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

4. De stunts in Top Gun: Maverick zijn echt

Zoals we dat inmiddels verwachten van Tom Cruise heeft hij al zijn stunts zelf gedaan. Zelfs het vliegen! Het enige vliegtuig dat hij niet mocht vliegen was de F-18. Sowieso is vrijwel alles wat je ziet echt, zo vertelde Jon Hamm aan People. Geen green screens, geen CGI. Dat betekende echter wel dat niet alleen Tom Cruise eraan moest geloven, de hele cast moest flink getraind worden om de G-krachten te weerstaan.

Jennifer Connely kan erover meepraten! Lees hier ons interview met de actrice, waarin ze vertelt over de gevaarlijke stuntvlucht die ze met Tom Cruise maakte.

3. De soundtrack van Top Gun: Maverick

Top Guns iconische theme song, Danger Zone van Kenny Loggins, zal ook weer te horen zijn in het vervolg. Daarnaast is er ook nieuwe muziek gemaakt, bijvoorbeeld door Lady Gaga. Fun fact: de clip voor het nummer, Hold My Hand, is geregisseerd door de regisseur van de film, Joseph Kosinski.

2. De eerste reacties op Top Gun: Maverick

De eerste reacties op Top Gun: Maverick zijn enorm positief! De film wist bijvoorbeeld de show te stelen op het Filmfestival van Cannes, waar Tom Cruise in het zonnetje gezet werd met een prijs en de film op een minutenlange staande ovatie mocht rekenen. Check deze eerste reacties maar eens:

1. De releasedatum van Top Gun: Maverick

De film ligt al een paar jaar op de plank en werd door Covid steeds uitgesteld. Na uitstel op uitstel op uitstel draait Top Gun: Maverick nu eindelijk in de bioscoop!

Top Gun: Maverick draait nu in de bioscoop.

Benieuwd wat er de komende weken nog meer te zien is? Dit zijn alle aankomende bioscoopreleases.

Lees verder