8 redenen waarom we niet kunnen wachten tot de Elton John-biopic Rocketman uitkomt

Veronica Superguide logo
8 redenen waarom we niet kunnen wachten tot de Elton John-biopic Rocketman uitkomt

8 redenen waarom we niet kunnen wachten tot de Elton John-biopic Rocketman uitkomt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed, het levensverhaal van Elton John is dan misschien niet zo spectaculair als dat van Freddie Mercury, en zijn muziek is wat braaf vergeleken bij de majestueuze rock van Queen. Toch heeft deze film over de zelfverklaarde “Real Queen of England” net zoveel potentie als de succesvolle Queen-film. Rocketman kan dan ook wel eens de Bohemian Rhapsody van 2019 worden.

1 - Elton zelf is nauw betrokken bij de film

Aangezien Elton John zelf nauw betrokken is bij de productie, mogen we ervan uit gaan dat Rocketman een waarheidsgetrouwe biopic wordt - in tegenstellig tot Bohemian Rhapsody. Ook al was de Freddie-film absoluut meeslepend, toch namen de makers regelmatig een loopje met de werkelijkheid. Dat zal hier niet gebeuren.

2 - De film is van dezelfde regisseur als Bohemian Rhapsody

De regisseur van Rocketman is Dexter Fletcher, die door de producenten van Bohemian Rhapsody ingeschakeld werd om een goed eind aan de productie te breien nadat ze regisseur Bryan Singer hadden ontslagen. De man achter grote films als Usual Suspects, Valkyrie en de X-Men-films was onhandelbaar op de set en lag ook nog eens constant overhoop met hoofdrolspeler Rami Malek. Het merendeel van de film was al opgenomen toen Fletcher erbij kwam, maar hij is de man die orde moest scheppen in de puinhoop die Bryan Singer had achtergelaten. En gezien het overweldigende succes van de Freddie-film heeft hij dit best goed gedaan. Fletcher kan goed uit de voeten met muziekfilms dus.

3 - De trailer ziet er geweldig uit

Nadat we eerder in de week al een korte featurette kregen te zien heeft Paramount inmiddels ook de hele trailer vrijgegeven, en die ziet er verdomd goed uit. Rocketman belooft een flamboyant kleurrijk rock-epos te worden.

4 - Een nieuwe generatie ontdekt Elton’s oude krakers uit de jaren zeventig

Helaas denken de meeste mensen van onder de veertig bij Elton John vooral aan Candle in the Wind, aan zijn Lion King-nummers, aan dat verschrikkelijke Sky Radio-nummer Nikita of het nog afgrijselijkere Sacrifice waarbij het glazuur spontaan van je kaken springt. Maar lang geleden, voordat wij, jullie of hoofdrolspeler Taron Egerton geboren waren, maakte Elton John geweldige nummers - waar de setlists van zijn concerten tot op de dag van vandaag mee gevuld zijn. Ballads als Tiny Dancer, Mona Lisas and Mad Hatters en Levon. Rockers als The Bitch is Back en Saturday Night's Alright for Fighting. Hoog tijd dat een nieuw publiek daar eens kennis mee maakt, zoals dat onlangs ook met die vette krakers van Queen gebeurd is.  

5 - Eindelijk komen we meer te weten over de samenwerking tussen Elton John en Bernie Taupin

De samenwerking tussen Elton John en zijn vaste tekstschrijver is altijd één van de meest opmerkelijke aspecten van zijn carrière geweest. Ze werkten compleet onafhankelijk van elkaar, wat amper voor te stellen is. Deze biopic lijkt eindelijk meer duidelijkheid te verschaffen over hun unieke werkwijze. Taupin wordt gespeeld door Jamie Bell, die ooit bekend werd met de musical Billy Elliott - waar Elton John nauw bij betrokken was.

6 - Taron Egerton zingt zelf - en het klinkt verdomd goed

Taron Egerton kennen we natuurlijk vooral uit de Kingsman-films, waarbij Elton John ook in het tweede deel meedeed in een krankzinnige bijrol. In Rocketman zullen we zien dat de jonge Brit nog veel meer kan dan alleen actie. Taron zingt Elton’s verdomd lastige nummers in de film namelijk allemaal zelf live. En met de complimenten van de Rocketman himself, want Elton was diep onder de indruk van wat Egerton presteerde.

7 - Elton tourt voor het laatst in Nederland rond de première van de film

Elton John is momenteel bezig met een wereldwijde afscheidstournee die hem op 15 mei en 8 juni ook naar een uitverkochte Ziggo Dome brengt. Hoe vet is het om een artiest live mee te maken, en dan vlak daarvoor of daarna ook nog een spetterende biopic over zijn meeslepende leven te zien?

8 - Een spetterende wereldpremière in Cannes zit er dik in

Elton John is dol op de Côte d'Azur; hij heeft huizen in Nice en Cannes en de video voor I'm still Standing is opgenomen voor de deur van het wereldberoemde Carlton-hotel aan de boulevard van Cannes. (Elton-spotting is een sport aan de Côte d'Azur; de auteur van dit artikel heeft hem ooit nog eens spontaan mee zien doen met een optreden van James Brown in Monaco). Het Filmfestival van Cannes houdt ervan om elk jaar een spetterende première van een grote publieksfilm te houden, liefst eentje die een paar weken daarna in première gaat. Het festival van Cannes is dit jaar van 14 tot en met 25 mei en Rocketman komt 30 mei wereldwijd uit. Een wereldpremière aan de Croisette is dus een match made in heaven, dat kan haast niet missen!

Lees verder