Bohemian Rhapsody nu in top 5 bioscoopfilms met hoogste opbrengst in Nederland ooit

Door Redactie
Bohemian Rhapsody nu in top 5 bioscoopfilms met hoogste opbrengst in Nederland ooit

Het succesverhaal van Bohemian Rhapsody houdt maar niet op: nadat de Queen-film in Nederland de best bezochte film van 2018 werd, trekt de Freddie Mercury-biopic ook dit jaar nog steeds volle zalen. De rockfilm is nu met een opbrengst van bijna 17 miljoen euro de Top 5 van best verdienende bioscoopfilms in Nederland aller tijden binnengekomen, zo liet distributeur 20th Century Fox vandaag weten. Daarmee heeft Bohemian Rhapsody ook meteen Gooische Vrouwen 2 uit deze top 5 geknikkerd. En dat was nog wel de enige Nederlandse film in dit lijstje.

Freddie-film met 4 James-films in Top 5

De met meerdere Golden Globes onderscheiden muziekfilm heeft nu alleen nog twee James Cameron-films en twee James Bond-films voor zich. De top 4 van films met hoogste bioscoopopbrengst bestaat namelijk uit  Skyfall (2012), Avatar (2008), Spectre (2015) en Titanic (1998). Let wel; het gaat hier alleen om opbrengst, dus niet om bezoekersaantallen. Omdat kaartjes door de jaren heen duurder zijn geworden zijn het stuk voor stuk films uit de afgelopen 25 jaar die het meest hebben opgebracht.

10% van de bevolking heeft ‘m al gezien

Hoe zit het dan met de bezoekersaantallen? Bohemian Rhapsody heeft tot nu toe 1,75 miljoen bezoekers getrokken; 10% van de bevolking, niet gek voor een land waar bioscoopbezoek relatief laag ligt. Toch blijft het daarmee nog steeds ver verwijderd van publiekstrekkers als Gone with the Wind uit 1939 (meer dan 3 miljoen bezoekers) of The Sound of Music uit 1965 (bijna 4 miljoen bezoekers). Ook Gooische Vrouwen 2 heeft met 2 miljoen bezoekers op dit moment nog meer bezoekers dan Bohemian Rhapsody, maar dat kan binnenkort nog veranderen. Wel zullen de bezoekcijfers vermoedelijk inzakken als de film volgende maand op dvd verschijnt.

Wereldwijd heeft dit Queen-epos al 800 miljoen dollar opgebracht. Gitarist Brian May durft nu dan ook al hardop te dagdromen over een vervolg.