Duistere vooruitzichten: 15 horrorfilms waar we dit jaar het meest naar uitkijken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Duistere vooruitzichten: 15 horrorfilms waar we dit jaar het meest naar uitkijken

Duistere vooruitzichten: 15 horrorfilms waar we dit jaar het meest naar uitkijken

|
|

Laatste update:

2018 was een briljant jaar voor horrorfans. En zoals het hoort bij een goed vervolg, doet 2019 er nog eens een flinke schep bovenop. Dit zijn de horrorfilms waar we het meest naar uitkijken!

It: Chapter Two

Bijna dertig jaar na de gebeurtenissen in het eerste deel keert de Losers Club terug naar Derry om voor eens en altijd af te rekenen met horrorclown Pennywise. De jonge cast van de vorige film is vervangen door topacteurs als James McAvoy en Jessica Chastain.

Us

De regisseur van de bioscoophit Get Out is terug met een nieuwe horrorkraker waarin een gezin tijdens een tripje naar de kust wordt belaagd door moordlustige dubbelgangers. De krankzinnige trailer belooft een adembenemende horrorsensatie die niet onderdoet voor zijn voorganger!

Pet Sematary

Pet Sematary is een van de griezeligste romans van Stephen King (en dat wil wat zeggen!). Dertig jaar na de eerste geslaagde verfilming verschijnt het verhaal over een dierenkerkhof met demonische krachten opnieuw op het witte doek!

Annabelle 3

Het wachten op The Conjuring 3 wordt verzacht met de derde film in de Annabelle-reeks. In deze prequel keren Patrick Wilson en Vera Farmiga terug als paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren!

Hellboy

David Harbour (Stranger Things) kruipt in de bloedrode huid van de titelheld om het op te nemen tegen een middeleeuwse heks. De eerste trailer van deze stripverfilming was een lichte teleurstelling, maar we gunnen de regisseur van de horrorsensatie The Descent nog even het voordeel van de twijfel!

The New Mutants

In The New Mutants zit een aantal jonge mutanten (waaronder Maisie Williams uit Game of Thrones) gevangen in een ondergronds onderzoekscentrum. Een horrorfilm die zich afspeelt in het Marvel-universum? Wij zijn om!

Zombieland 2

Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson keren terug in dit vervolg op het Amerikaanse antwoord op Shaun of the Dead. Zelfs cultheld Bill Murray is weer van de partij!

Happy Death Day 2U

Over Bill Murray gesproken… Happy Death Day was een heerlijke kruising tussen Groundhog Day en Scream. In dit vervolg belandt Tree opnieuw in een tijdlus die onveilig wordt gemaakt door een sadistische seriemoordenaar.

The Prodigy

In deze horrorfilm vermoedt een moeder dat haar jongste zoon is bezeten door een kwaadaardige kracht. Alleen al het feit dat dit geen vervolg of remake is, maakt ons razend benieuwd!

Child’s Play

Ook wij zitten niet per se te wachten op een remake van de horrorklassieker uit 1988, maar we laten ons graag verrassen. Veel beroerder dan Seed of Chucky kan het niet worden, toch?

In the Tall Grass

In deze Stephen King-verfilming voor Netflix reageert een tweeling op het Amerikaanse platteland op de noodkreet van een leeftijdsgenootje. Dat hadden ze beter niet kunnen doen… Van de regisseur van de cultklassieker Cube.

Brightburn

Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn keert als producent terug naar zijn horrorwortels met Brightburn. Deze horrorvariant op Superman draait om een moordzuchtige alien met superkrachten!

47 Meters Down: The Next Chapter

Een duiktripje in de Braziliaanse onderwatergrotten verandert in een nachtmerrie wanneer de avonturiers omsingeld worden door bloeddorstige haaien. Het vervolg op de claustrofobische kaskraker uit 2017!

Firestarter

In deze remake van de Stephen King-verfilming uit 1984 slaat een jong meisje met telekinetische krachten op de vlucht voor het leger. De eerste verfilming was niet denderend, dus er liggen grote kansen voor deze remake!

The Curse of La Llorona

De Mexicaanse bevolking van Los Angeles wordt geterroriseerd door een sinistere geestverschijning van een oude vrouw. Regisseur Michael Chaves tekent ook voor The Conjuring 3!

Lees verder