College Tour

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
College Tour

10 celebs die in College Tour moeten!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Elon Musk, Pamela Anderson óf de paus: dát zijn de gedroomde College Tour-kandidaten van presentator Twan Huys. Deze ontmoetingen leveren ongetwijfeld interessante gesprekken op, en we denken nóg wel een paar kandidaten te weten!

1. Johan Derksen

Johan Derksen begon zijn (televisie)carrière pas op zijn 51ste, met Sport aan Tafel. Daarvóór was hij een stekel in de zij van voetballend Nederland, als journalist (en later hoofdredacteur) van Voetbal International. Dáár weer voor was hij een lastige voetballer voor Cambuur, Veendam en Haarlem, die geen moeite had om zijn tegenstanders onderuit te schoppen.

Hoewel de talkshow Vandaag Inside vaak verzandt in meligheid, en deskundigen vaak niet eens aan willen schuiven, is het dagelijkse programma een behoorlijk groot succes! In Sterren op het Doek bewees de journalist dat hij óók interessante verhalen te melden heeft. Aangezien Derksen nooit een blad voor de mond neemt, kan een uitzending met hem érg geestig worden.

2. Jim Carrey

In de jaren 90 en de vroege 00s lag de wereld aan de voeten van Jim Carrey. The Mask, Ace Ventura en The Truman Show waren enorme hits, en met Man on the Moon en Eternal Sunshine of the Spotless Mind bewees hij zichzelf ook als serieus acteur. De jaren erna ging het even wat minder met hem. Carrey acteerde vrij weinig, flirtte met vaccinatiesceptici, en schilderde bizarre (en lompe!) politieke cartoons.

De laatste jaren is Carrey weer wat stabieler én speelt hij een hoofdrol in de succesvolle Sonic the Hedgehog-films. De acteur overweegt te stoppen met acteren, en daar horen we graag meer over.

3. Ryan Reynolds

Ryan Reynolds strijdt met Dwayne Johnson om de titel ‘hardstwerkende man in de filmwereld’. Reynolds werd een wereldster door rollen in o.a. The Hitman’s Bodyguard, Deadpool, Detective Pikachu, Hobbs and Shaw, Free Guy, 6 Underground en Red Notice… en dat zijn nog niet eens alle films uit de afgelopen vijf jaar. Het is absurd in hoeveel films deze man de hoofdrol speelt.

Op dit moment is de acteur met een sabbatical, omdat hij bang was dat hij zijn kinderen niet zou zien opgroeien met zijn moordende werktempo. Het is dus een prima periode om eventjes naar Nederland te komen en een middagje te kletsen met Twan en een club studenten.

4. Linda de Mol

Linda de Mol zit sinds de onthullingen van machtsmisbruik en seksuele intimidatie bij The Voice of Holland in de hoek waar de klappen vallen, vooral omdat haar toenmalige partner hierbij betrokken bleek te zijn. Het kón toch bijna niet anders of de ‘koningin van de Nederlandse televisie’ wist hier wat van? Volgens De Mol maakte het al snel niet meer uit wat ze zei: mensen vonden dat ze de schijn toch al tegen had.

De kans dát ze bij College Tour gaat zitten is niet zo groot, maar we zijn benieuwd wat ze te vertellen heeft.

5. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson is één van de grootste sterren van het moment! Niet per se omdat hij nou zo’n geweldig acteur is, maar de man is wereldberoemd én megapopulair, mede door zijn positieve instelling. Hij stopt overal de volle 100% in, en zelfs om zijn zeldzame flops kan hij hartelijk lachen.

Onder de naam The Rock werd hij al één van de beroemdste worstelaars ooit, en vandaar uit was het een kleine stap naar de filmwereld. Dat hij zó snel een van de populairste acteurs zou worden, hadden maar weinig mensen voorspeld. Dwayne Johnson had geen makkelijke jeugd, hij groeide op met een afwezige vader, zijn familie had weinig geld en The Rock was zelfs een korte tijd dakloos. 

6. Pia Douwes

In Nederland zien we Pia Douwes niet zo heel veel, maar dat komt met name omdat ze vooral internationaal in grote musicals speelde. Douwes was de eerste Nederlandse met een hoofdrol op Broadway (Chicago), en daarnaast stond ze altijd wel érgens op het toneel: of het nou in Nederland was of niet.

De musicalster ontvangt binnenkort een oeuvreprijs bij de Musicalawards, en een gesprek met Twan Huys zou dus ook zeker niet misstaan.

7. Will Smith

Als een film Will Smith in de hoofdrol had, dan kon het lange niet helemaal niet misgaan! Na Bad Boys, Independence Day en Men in Black speelde hij de sterren van de hemel in Ali. Smith had op dat moment al lang een succesvolle televisie- én muziekcarrière. De laatste jaren verloor hij een beetje glans door een paar dure missers.

Smith won dit jaar wél de Oscar voor Beste Acteur, maar dat is bijna iedereen alweer vergeten… De klap die hij komiek Chris Rock gaf tijdens de uitreiking werd wereldnieuws. Smith zit voorlopig ondergedoken tot de storm is gaan liggen. Als hij weer tevoorschijn komt, dan hebben Twan en de studenten in College Tour waarschijnlijk héél wat vragen voor hem (net als de rest van de wereld).

8. Nicolas Cage

Nic Cage was een wereldster, tot hij door een bizar uitgavenpatroon een enorme belastingschuld opbouwde. Cage acteerde in de ene prulfilm na de andere: hij gaf alles, maar sommige films zijn zélfs niet te redden door een ontketende Nicolas Cage. De acteur gaat altijd helemaal op in zijn rollen: vaak is dat hilarisch, en zelfs in heel slechte films kun je er nog om lachen.

De films waar Cage de laatste tijd in zat werden steeds weer wat beter, met als recente hoogtepunten The Color out of Space, Mandy én Pig. De reden daarvoor is duidelijk: de schuld van Nic is afbetaald, dus de acteur kan weer iets kieskeuriger zijn qua rollen. Twan, bel hem nu!

9. Michael Jordan

Basketballer Michael Jordan werd in de jaren 80 en 90 een fenomeen: zijn team, de Chicago Bulls, werd zes keer kampioen in acht jaar. Jordan had hier een enorm aandeel in en werd een wereldicoon. Zijn Jordan-schoenen zijn nog steeds gigantisch populair én hij speelde de hoofdrol in de onvergetelijke klassieker Space Jam.

De populaire docu-serie The Last Dance laat de (bijna psychopathische) drive zien van de basketballer, die hem wereldfaam en inmiddels bijna 2 miljard dollar opleverden. Tip voor Twan: stel geen vervelende vragen, want Michael Jordan neemt alles persoonlijk op!

10. Tom Hanks

Tom Hanks stond lange tijd bekend als de vriendelijkste man in Hollywood, totdat Keanu Reeves serieus werk van deze titel begon te maken. Hanks evolueerde in zijn rollen van een aardige grappenmaker, een serieuze volwassene én een oudere man met autoriteit (met een paar uitstapjes als speelgoedcowboy).

Hanks wordt gezien als één van de beste acteurs aller tijden, en tóch weten we maar heel weinig van hem. Tijd om daar verandering in te brengen!

Het nieuwe seizoen van College Tour is vanaf zondag 24 april te zien op NPO 2 om 20.23 uur.

Lees verder