• Nieuws

5 redenen waarom Dwayne Johnson een échte badass is!

Dwayne Johnson is megapopulair, en niet zonder reden!

Dwayne Johnson ontpopte zich van worstelaar The Rock tot één van de bekendste acteurs op deze planeet. Iedereen vindt ‘m tof, maar hoe komt dat eigenlijk?

Van zijn bespottelijke debuut in The Mummy Returns

… tot aan hoofdrollen in Rampage, Jumanji: Welcome To The Jungle en Hobbs And Shaw; Dwayne Johnson is een absolute wereldster. Waarom is hij zo’n geliefde gast?

Dwayne Johnson werkt heel hard. Echt.

Dwayne Johnson staat bekend als ‘the hardest working man in Hollywood’ en dat beperkt zich niet alleen tot de film waarin hij speelt. Om in vorm te blijven moet hij héél veel trainen; uren per dag. Zelfs als hij op huwelijksreis is!

Hij verorbert elke dag zo’n 5000 kilocalorieën, twee keer zoveel als een normaal mens, en doet krachttraining tot hij er scheel van ziet. Hoe ziet zo’n dieet eruit? Elke dag twee aardappelen, rijst, biefstuk, kip, groenten, twaalf eieren en een kilo kabeljauw, verdeeld over zeven maaltijden.

Hij verdient natuurlijk geld als water waardoor hij dit betrekkelijk makkelijk kan doen, maar toch: je moet het maar doen! En dan nog de motivatie om het bij te houden als je al een wereldster bent.

Het betekent helaas wel dat als we de oceanen willen redden we Dwayne Johnson zullen moeten stoppen… Een kilo kabeljauw per dag!? Maar ja, wie durft?

Hij wéét dat zijn films soms bespottelijk zijn

Dwayne Johnson weet zelf ook wel hoe bespottelijk zijn filmrollen vaak zijn. Serieuzere acteurs zouden hier misschien geen zin in hebben, maar Johnson vindt het geweldig. In de meeste films, zoals de recente Fast & Furious-spin-off Hobbs And Shaw, geldt: hoe gekker hoe beter.

Omdat hij wel van gekkigheid houdt, komt hij soms ook terecht in films die een beetje… tegenvallen. Zijn avontuur als strandwacht in Baywatch was niet helemaal geslaagd en kreeg een Razzie in de categorie Zo Slecht Dat Het Weer Leuk Wordt. Johnson was er zelf bij toen de film gemaakt werd en kon er zelf hartelijk om lachen.

Bericht wordt geladen...

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. In het laatste geval gaat Johnson er gewoon in mee!

Het is een aardige man

Dwayne Johnson wordt wel eens verweten dat hij wel érg veel op social media te zien is, waar hij zich laat fotograferen met jonge fans. En soms ook wat oudere: het maakt ‘m weinig uit!

Cynici zeggen dat hij dat vooral doet om zijn ‘online brand’ te versterken.

Mensen die Dwayne Johnson ontmoet hebben zeggen wat anders: wat hij op social media zet is maar een fractie van de ontmoetingen die hij met (soms doodzieke) fans heeft. In interviews zegt Johnson dat hij ooit het motto hoorde ‘It’s nice to be important, but it’s more important to be nice’. Als we ons niet vergissen is dat uit een happy hardcore-track van technoformatie Scooter, maar dat maakt niet uit. Een paar woorden van The Rock betekenen erg veel voor fans, terwijl het Johnson zelf weinig tijd kost. Daarnaast steunt Johnson veel goede doelen en richtte hij de Rock Foundation op, die zieke kinderen probeert te helpen.

Maar niet té aardig

Dwayne Johnson is op dit momentje mondiale knuffelbeer, ondanks dat hij regelmatig in actiefilms te zien is. Hij is beresterk maar komt niet bedreigend over. Vroeger was dat trouwens wel anders; toen hij American Football speelde had hij een kort lontje en vloog hij tegenstanders soms in de haren. Ook als worstelaar had hij een grote bek, ook al speelde hij daar natuurlijk ook een rol.

Hét moment waarop duidelijk werd dat Johnson niet over zich heen liet lopen is waarschijnlijk zijn ruzie met Vin Diesel, met wie hij samenwerkte aan Fast & Furious 8. De twee waren het oneens over de richting van de serie en kregen naar verluidt een fikse ruzie. Wat er precies gebeurd is, is nog steeds onduidelijk, maar de relatie tussen de twee bekoelde daarna. Dit laaide weer op toen Johnson bekendmaakte dat hij samen met Jason Statham in Hobbs And Shaw zou spelen.

Met name Tyrese Gibson was daar boos over, omdat de volgende Fast & Furious daardoor vertraging opliep. Johnson zou later koeltjes verkondigen dat spin-off-projecten erg belangrijk zijn voor een filmserie en dat een uitbreiding goed is voor iedereen. Met andere woorden: ‘Niet zo zeiken!’

Rockende cadeaus

Dwayne Johnson verdient geld als water, en is al een paar jaar de best verdienende acteur op de planeet. Daarom is hij best gul! Hij kocht voor zijn moeder een huis (iets dat bijna iedereen graag zou doen), en verraste zijn vaste ‘body double’ (en neef) met een peperdure pick-up truck.

Eerlijk is eerlijk: zijn neef Tanoai Reed vangt veel van de klappen op die voor Dwayne bedoeld zijn, dus dan is een cadeautje wel gepast.

We zien Dwayne Johnson weer terug in Jumanji: The Next Level, samen met Karen Gillan, Jack Black en Kevin Hart. De film verschijnt in december in de bioscoop!