Nieuw melding tegen TVOH-Jeroen Rietbergen: ‘Ernstig zedenfeit’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw melding tegen TVOH-Jeroen Rietbergen: ‘Ernstig zedenfeit’

Nieuw melding tegen TVOH-Jeroen Rietbergen: ‘Ernstig zedenfeit’

|
|

Laatste update:

Een tweede vrouw stapt naar de politie om haar verhaal te doen over Jeroen Rietbergen. De vrouw beschuldigt de bandleider van The Voice of Holland onder meer van een “ernstig zedenfeit”.

Tweede melding Jeroen van Rietbergen

Voormalig The Voice of Holland-kandidaat Nienke Wijnhoven, die haar verhaal deed bij Beau, gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen. Vandaag leerden we dat er een tweede vrouw haar verhaal heeft gedaan bij de politie. Ditmaal gaat het echter niet om een deelnemer van The Voice of Holland. De vrouw in kwestie kent Rietbergen uit de muziekwereld.

'Overtuigend bewijs'

De advocaat van de vrouw, Sébas Diekstra, laat weten dat zijn cliënt melding maakt van meerdere feiten. De vrouw is in het bezit van “overtuigend bewijs”. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens stelt in RTL Boulevard dat het om “seksueel getinte foto’s, berichten en een ernstig zedenfeit” gaat: “Of dat zal uitmonden in aan aangifte, zal de toekomst uitwijzen.

Advocaat Clarice Stenger vertelt dat wanneer deze melding in het verlengde ligt van de aangifte van Nienke, het de zaak tegen Rietbergen meer “kracht” zal geven: “Hoe meer mensen een verklaring geven over zijn manier van handelen, hoe sterker een zaak tegen hem wordt.” Ook wil Clarice graag benadrukken dat het zomaar sturen van dickpics onder bepaalde voorwaarden zeker strafbaar is.

Jeroen Rietbergen kwam in opspraak door Tim Hofmans BoosHier vind je een compleet overzicht van alle reacties op de aflevering.

RTL Boulevard zie je elke dag rond 18:35 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder