Nienke Wijnhoven

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nienke Wijnhoven

TVOH-kandidaat doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

The Voice of Holland-kandidate Nienke doet alsnog aangifte van aanranding tegen Jeroen Rietbergen. De zangeres vertelde bij Beau dat de bandleider van The Voice of Holland haar tegen haar wil bepotelde.

Nienke Wijnhoven vertelde dat ze lang zweeg over het voorval, omdat ze zichzelf schuldig voelde. Volgens advocaat Sébas Diekstra is dat nu afgelopen: ‘Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten.’ Tegen RTL Boulevard vertelt Diekstra dat Nienke hierna ‘voorlopig even niet meer op de zaak zal ingaan.’

BOOS op The Voice of Holland

Tim Hoffman werkt al geruime tijd aan een uitzending van BOOS over The Voice of Holland. De aflevering moet nog uitgezonden worden, maar de afgelopen week kwamen er al uiterst schimmige verhalen tevoorschijn. Rietbergen erkende dat hij als bandleider ‘contact van seksuele aard’ had met vrouwen die bij TVOH betrokken waren. De muzikant was hier eerder al op aangesproken, maar mocht later toch weer in het programma komen.

De aangifte tegen Jeroen Rietbergen is op dit moment de derde die in korte tijd gedaan is: eerder kreeg coach Ali B. er ook al twee voor zijn kiezen.

Walging rond The Voice of Holland

Coaches Waylon, Anouk en Glennis Grace reageerden geschokt op de meldingen van machtsmisbruik en ongewenste intimiteiten bij The Voice of Holland. Chantal Janzen sprak haar walging uit, en verschillende sponsors hebben het programma laten vallen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder