Angela de Jong in Beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Beau

Angela de Jong: 'Bekend regisseur TVOH ook verdacht'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

Volgens Angela de Jong wordt naast Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen ook een “bekend regisseur” van achter de schermen van The Voice of Holland verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik. Dat vertelt de columniste in BEAU, waar ze met twee oud-kandidaten van het programma te gast was.

Angela de Jong: 'Bekend regisseur TVOH ook verdacht'

'Bekende mensen werden benaderd'

Volgens columnist Angela de Jong had de oproep van Tim Hofman, die onderzoek heeft gedaan naar de misstanden achter de schermen van het programma voor zijn YouTube-programma BOOS, ook betrekking kunnen hebben op dingen als “doorgestoken kaart in de opzet van het programma”.

“Er waren afgelopen jaren echt wel verhalen van mensen, min of meer bekende mensen, die werden benaderd. En die dan zeiden: 'Ik heb de garantie gekregen dat ik tot de kwart finales erin bleef zitten'. Dat is weleens onderzocht en daar kwam niks uit en daarom blijft het een hele tijd stil.”

Angela de Jong: 'Bekend regisseur TVOH ook verdacht'

'Veranderde helemaal niks'

Presentator Beau van Erven Dorens nam het statement van Jeroen Rietbergen door, waarin hij onder andere schrijft dat hij “streng is aangesproken op zijn gedrag”, wat volgens Angela inhoudt dat de familie De Mol al sinds 2016 op de hoogte was van de misstanden.

“Het zinnetje waar ik het meest op aansloeg, was dat hij het zijn opdrachtgever had verteld en dat hij het aan zijn vrouw en gezin heeft verteld. Daarmee weet je dat de familie De Mol op de hoogte was. Want zijn vrouw is Linda de Mol en zijn opdrachtgever is zwager John de Mol. Dit speelde dus in 2016 en er veranderde niks. Dat ze tegen hem hebben gezegd: 'Joh, dit moet je niet doen'.” Ondanks de relatietherapie die hij naar eigen zeggen heeft gevolgd “veranderde er helemaal niks”, vertelde Angela.

Angela de Jong: 'Bekend regisseur TVOH ook verdacht'

Betaling in natura

“Hij mocht gewoon weer terug naar de Voice, en dat vind ik nog steeds echt onbegrijpelijk. Dat je iemand waarvan je dus weet: hij doet dingen die niet heel koosjer zijn. Daar zijn dit weekend ook bepaalde dingen over naar buiten gekomen.” Volgens de columniste beloofde Jeroen Rietbergen aan mensen dat ze de tourmanager van Marco Borsato konden worden. Daar stond volgens haar een betaling in natura tegenover.

Volgens Angela werden onder anderen Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en een regisseur al langer verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik. Ze weet wie deze regisseur is maar zegt: “Ik vind het niet aan mij om die te outen.”

Angela de Jong: 'Bekend regisseur TVOH ook verdacht'

'Hij had aan me gevoeld'

Ook Nienke Wijnhoven, een oud-kandidate van The Voice of Holland, was te gast bij Beau. Nienke vertelde in de talkshow dat Jeroen Rietbergen vier jaar geleden "aan haar gevoeld". Iets wat ze eerder niet durfde te vertellen, onder andere omdat ze zich schuldig voelde omdat ze tijdens het incident in een relatie zat.

Door alle ophef wilde de oud-kandidate het incident niet meer voor zich houden. "Ik zat te denken: moet ik dat nou zeggen of niet zeggen? Mijn partner arrangeert voor The Voice en Jeroen was zijn directe contact. Dit nieuws kwam naar buiten en hij was zijn hoofdinkomen kwijt en ik dacht: 'yes!."

Inmiddels is er een meldpunt voor slachtoffers van The Voice of Holland.

De BOOS-uitzending over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland is donderdag te zien op het YouTube-kanaal.

Lees verder