The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland

Meldpunt voor The Voice of Holland-slachtoffers geopend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

The Voice of Holland-producent ITV roept slachtoffers van "ongepast gedrag" op zich te melden. Er zijn externe onderzoekers, die dus losstaan van ITV en ook RTL, waarbij slachtoffers vertrouwelijk hun verhaal kunnen doen.

"Nu we formeel een onderzoek zijn gestart, ligt onze prioriteit bij het opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd. We willen iedereen die het slachtoffer is geworden van – of getuige is geweest van – ongepast gedrag rond The Voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken", aldus ITV in een statement.

Meldpunt

Slachtoffers kunnen via deze site in contact komen met de externe onderzoekers. "De webpagina geeft de mogelijkheid om anoniem te melden en de gedeelde informatie gaat rechtstreeks naar Van Doorne, de externe advocaten die het onderzoek leiden."

Zero-tolerance beleid

ITV zegt een zero-tolerance beleid te hebben voor mensen die zich seksueel grensoverschrijdend gedragen. "Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan  – onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zero-tolerance beleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden."

Jeroen Rietbergen en de 'opdrachtgever'

Wat in dit geval dus onduidelijk is, is waarom bandleider Jeroen Rietbergen, die zelf opstapte en toegaf dat hij zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag, wél mocht blijven. "De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag", zei hij in zijn inmiddels welbekende verklaring. Het is dus duidelijk dat ten minste één partij binnen The Voice van Jeroens praktijken af wist, maar of deze 'opdrachtgever' in kwestie ITV, Talpa of RTL was, is nog niet duidelijk.

Meldpunt voor The Voice of Holland-slachtoffers geopend

Alle Voice-ophef op een rij

Eerder vandaag bracht Linda de Mol naar buiten dat ze het uitmaakt met Jeroen Rietbergen en dat was de zoveelste wending in de Voice-saga nu het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman de Voice-beerput in volle vaart opentrekt. BOOS deed lang onderzoek en komt donderdag met een uitzending over de vermeende seksuele misstanden en machtsmisbruik binnen The Voice of Holland.Jeroen gaf zijn aandeel dus al toe en tegen coach Ali B ligt een aangifte. Hij zet vol de tegenaanval in en herkent zich niet in de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Het Voice-kaartenhuis donderde gisteren nog verder in elkaar toen bekend werd dat grote sponsor T-Mobile afhaakt. Ook coach Anouk houdt het voor gezien en noemt The Voice 'een corrupte bende'.

RTL legt The Voice of Holland ondertussen helemaal stil in afwachting van eventuele uitkomsten van het onderzoek.

Lees verder