Ali B in The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ali B in The Voice of Holland

Ali B. reageert op The Voice of Holland-beschuldigingen

|
|

Laatste update:

The Voice of Holland-coach Ali B. heeft gereageerd op de beschuldigingen van vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen het programma. Hij ontkent de aantijgingen.

Collega-coaches Waylon en Glennis Grace ontkenden dat ze iets met de aantijgingen te maken hebben en ook presentatrice Chantal Janzen liet al van zich horen. Nu meldt Ali via zijn artiestenbureau SPEC, dat gerund wordt door zijn vrouw Breghje Kommers, dat hij het onafhankelijk onderzoek van RTL 'met vertrouwen' afwacht.

Reactie Ali B.

"Er is nog veel onduidelijk", luidt het statement, "maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen."

Aangifte

Er ligt inmiddels ook een aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zo bevestigde het OM aan RTL Boulevard. Volgens meerdere bronnen die het programma sprak, rondom het onderzoek, is die aangifte tegen Ali gericht en is-ie afkomstig van een voormalig Voice-kandidaat. Ali's advocaat Bart Swier wil dat bevestigen noch ontkennen, liet hij zaterdag weten aan De Telegraaf.

Meer vermeende daders

Het programma BOOS van Tim Hofman bracht de hele zaak aan het rollen, deed lang onderzoek en komt donderdag met een uitzending over de vermeende misstanden. Omroep BNNVARA kreeg al een bekentenis en spijtbetuiging binnen van Voice-bandleider Jeroen Rietbergen, de man van Linda de Mol. Hij legt zijn werkzaamheden bij het programma neer. Volgens BNNVARA zijn er meer vermeende daders, die ook allemaal om een reactie zijn gevraagd. Wie dat zijn, is nog niet bekend. RTL heeft zoals gezegd onafhankelijk onderzoek geïnitieerd en legt alle Voice-uitzendingen voorlopig stil.

Lees verder