RTL legt The Voice of Holland per direct stil na heftige beschuldigingen

The Voice of Holland

UPDATE: Coaches Waylon en Glennis Grace hebben inmiddels gereageerd. Bandleider Jeroen Rietbergen, de man van Linda de Mol, stapt op en heeft een bekentenis afgelegd. Lees hier ook de reactie van Chantal Janzen. En: coach Ali B. kwam met dít statement.RTL gaat het huidige seizoen van The Voice of Holland per direct stopzetten. Er zijn dusdanig grote aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen en die wil de zender eerst grondig onderzoeken. 

Het BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman werkte al langer aan deze zaak en legde de beschuldigingen eerder deze week bij RTL neer. Op donderdag komt BOOS met een uitzending waarin deze beschuldigingen uit de doeken worden gedaan. RTL beschrijft de aantijgingen in een verklaring als zo 'ernstig en schokkend' dat in samenwerking met Voice-producent ITV is besloten om een 'zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek' in te stellen.

"We nemen dit uitermate serieus", staat in de RTL-verklaring. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Aangifte

Er is vorige week ook officieel aangifte gedaan van seksueel overschrijdend gedrag, zo bleek vanmiddag. RTL Boulevard deed navraag bij het Openbaar Ministerie. Het OM wil niet zeggen tegen wie de aangifte is gedaan, maar bevestigt dus wel dat er een aangifte ligt.