Anouk in The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anouk in The Voice of Holland

Anouk per direct weg bij The Voice: 'Corrupte bende'

|
|

Laatste update:

Lees ook: TVOH-rel: Lieke van Lexmond, ex van Jeroen Rietbergen, spreekt zich uit

Coach Anouk wil geen onderdeel meer uitmaken van The Voice of Holland en stopt per direct met het programma. Dat laat ze weten in een statement op Instagram. Anouk omschrijft het programma als een "corrupte bende". 

Anouk weg bij The Voice

De zangeres wilde eigenlijk de aflevering van BOOS afwachten. Het programma van Tim Hofman komt donderdag met een uitzending over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik door meerdere personen binnen The Voice. Maar het statement van bandleider Jeroen Rietbergen én het feit dat Anouk zelf ging rondbellen met verschillende mensen, heeft haar doen besluiten om nu al te zeggen dat ze stopt. 

'Corrupte bende'

Ze noemt het programma onder meer een "corrupte bende". "Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik heeft gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken." "Dat kan echt niet", besluit ze.

Alle Voice-ophef op een rij

Het Voice-kaartenhuis donderde eerder op zondag al verder in elkaar toen bekend werd dat grote sponsor T-Mobile net als Anouk afhaakt.BOOS bracht de hele zaak dus aan het rollen, deed lang onderzoek en komt donderdag met een uitzending over de vermeende seksuele misstanden binnen The Voice of HollandOmroep BNNVARA kreeg ondertussen al een bekentenis en spijtbetuiging binnen van Voice-bandleider Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol. Hij legt zijn werkzaamheden bij het programma neer. Volgens BNNVARA zijn er meer vermeende daders, die ook allemaal om een reactie zijn gevraagd. Ook ligt er een aangifte tegen coach Ali B, die zich trouwens niet herkent in beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. 

Chantal Janzen haalt uit

Presentatrice Chantal Janzen kwam eerder vandaag ook met een statement. Ze hekelt de "partijen en mensen" binnen The Voice of Holland die "blijkbaar al zo'n 10 jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten", maar "ze verzwegen". Lees hier het vurige betoog van Chantal over de misstanden bij The Voice.

RTL legt The Voice of Holland ondertussen helemaal stil en wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt.

Lees verder