Jeroen Rietbergen en Lieke van Lexmond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen Rietbergen en Lieke van Lexmond

TVOH-rel: Lieke van Lexmond, ex van Jeroen Rietbergen, spreekt zich uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

UPDATE: Linda de Mol heeft het inmiddels uitgemaakt met Jeroen Rietbergen.

Lees ook: Kijk hier #BOOS over The Voice of Holland misstanden

Ook The Voice Senior-presentatrice Lieke van Lexmond spreekt zich uit over de bom die ontplofte bij The Voice of Holland. Ze is ook nog de ex van één van de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag, Jeroen Rietbergen, en geeft aan dat ze niets meer met de man van doen heeft.

"Jeroen Rietbergen ligt ver achter me", zei Lieke dit weekend tegen RTL BoulevardJeroen, die afgelopen zaterdag erkende zich tijdens zijn jarenlange job als bandleider van TVOH schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, ging met Lieke voor hij een relatie kreeg met Linda de Mol.

'Onderste steen moet boven'

Lieke is nogal geschrokken van het nieuws, zo gaf ze aan. "Zoals Chantal al zei: de onderste steen moet inderdaad boven." Hiermee doelt ze natuurlijk op Voice-presentatrice Chantal Janzen, die ook vindt dat alle vermeende slachtoffers uitgebreid gehoord moeten worden en dat tot op de bodem duidelijk moet worden hoe diep de Voice-beerput is.

Hoe zit het met The Voice Senior?

Lieke heeft natuurlijk nog een andere rol in deze kwestie. Niet alleen is ze 'de ex van'; als presentatrice van The Voice Senior heeft ze misschien ook wat gemerkt van de vermeende toxische sfeer achter de schermen. Maar dat is niet het geval, legde ze uit met de volgende kanttekening: "Maar ik kan niet spreken voor iedereen of eventuele misstanden bij medewerkers."

Alle Voice-ophef op een rij

Het Voice-kaartenhuis donderde gisteren al verder in elkaar toen bekend werd dat grote sponsor T-Mobile afhaakt. Ook coach Anouk houdt het voor gezien en noemt The Voice 'een corrupte bende'. Het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman bracht de hele zaak aan het rollen, deed lang onderzoek en komt donderdag met een uitzending over de vermeende seksuele misstanden binnen The Voice of Holland. Jeroen gaf zijn aandeel al toe en tegen coach Ali B ligt een aangifte. Hij zet vol de tegenaanval in en herkent zich niet in de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. 

RTL legt The Voice of Holland ondertussen helemaal stil en wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt.

Lees verder