Waarom heet Dwayne Johnson The Rock?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waarom heet Dwayne Johnson The Rock?

Waarom heet Dwayne Johnson ‘The Rock’?

|
|

Laatste update:

Dwayne Johnson is over de hele wereld beter bekend als The Rock. Maar waarom en waar komt die bijnaam vandaan? Wij zochten het voor je uit!

Dwayne heeft al flink wat films op z’n naam staan, waaronder Jumanji, de Fast & Furious-reeks – waar hij mee gestopt is – en zijn nieuwste project is Disney’s Jungle Cruise. Door al die rollen is hij inmiddels uitgegroeid tot een keigrote (pun intended) acteur die we vooral kennen als The Rock. Dat is zelfs de enige manier om hem op Instagram te vinden!

Bijnaam in de slaapkamer

Blijkbaar zijn meer mensen benieuwd naar het verhaal achter Dwayne’s bijnaam. De acteur gaf bij Google al antwoord via een filmpje samen met mede-Jumanji-ster Kevin Hart. Maar de twee kennende zogen ze het zo uit de duim. Kevin denkt dat het komt doordat hij “zo dom is als een steen”. Dwayne verklapte dat hij The Rock in de slaapkamer wordt genoemd.

Rocky Maivia

Wat er achter de slaapkamerdeuren van The Rock afspeelt, is ons een raadsel. Maar we weten wel dat Dwayne een worstel-verleden achter de rug heeft. In de jaren ’90 kreeg hij een contract bij WWE en daar begon hij onder de naam van Rocky Maivia. Dwayne ging zijn opa en vader achterna die als worstelaars de bijnamen Peter Maivia en Rocky Johnson hadden. De acteur besloot hun namen te combineren en zo werd Rocky Maivia geboren.

Begin van The Rock

Toch was hij niet populair bij worstel-fans. Zijn ‘good guy’-imago zou niet bij de sport passen. Daarom besloot Dwayne zich wat gedurfder te gedragen en veranderde hij zijn naam in The Rock. Achteraf een goede beslissing, want inmiddels is hij nog steeds een échte badass.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Acteren als Dwayne

Op het moment dat Dwayne begon met acteren, adviseerde zijn management hem de bijnaam weg te doen, liet Dwayne weten bij This Morning. Hij probeerde dat voor een tijdje, maar wist dat hij beter zichzelf kon blijven. In plaats van de bijnaam liet de acteur zijn adviseurs los en omhelsde hij zijn nieuwe brand. En nu kennen we hem nog steeds allemaal als The Rock.

En zo werd The Rock geboren! Heb je nu zin in een heuse Dwayne Johnson-filmmarathon? Dit zijn 9 vergeten films van The Rock.

Lees verder