• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is déze rapper de Krab?

Door Robin Heerkens
De Krab in The Masked Singer

De Krab

De Krab trad op in de tweede aflevering van The Masked Singer. Natuurlijk zou het voor de woordgrap alleen al geweldig zijn als dit Martijn Krabbé is. Toch dachten we metéén aan iemand anders toen de Krab begon te zingen!

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

Wat ons betreft wijzen alle hints en aanwijzingen meteen naar één iemand. Voordat we onze BN'er-naam gaan roepen: eerst tijd om de hints door te nemen. De Krab 'bruist van de energie', zo zegt hij in het introductiefilmpje, waarin ook een Donald Duck voorbijkomt. Door de vragen van het panel weten we dat deze Krab wel eens nummers voor andere artiesten maakte waar hij niet per se zelf aan meedeed. Ook heeft deze BN'er zeker weten meer dan driehonderdduizend volgers op social media. Tot slot: hoe zit het met de door het panel geselecteerde hints? Nou, 'Geit', 'Volgen' en 'Stroom' is goed, 'Ibiza' niet. 

Tweede optreden

De Krab zong bij het tweede optreden Beat it van Michael Jackson. In het filmpje vooraf horen we verschillende hints voorbij komen. Van alle hints blijken 'IJssel', 'Duitsland' en 'Spin' goed te zijn. Duitsland kwam al voorbij, want op de vraag of die veel optreedt in Duitsland, luidde het antwoord "in een ver verleden". Daarnaast zagen we Gerard voorbij komen bij een optreden van De Toppers. Dus dan is de vraag logisch: "heb je ooit samengewerkt met De Toppers?". Toch was het antwoord daarop dat die niet met ze heeft samengewerkt, maar er wel is geweest. Mm..

Wie is de Krab?

Het kan haast niet anders dat de Krab rapper Ronnie Flex is. Die stem! Als je het hoort, kun je het nooit meer niet horen. Ook wijzen alle hints in zijn richting.

Hij 'bruist van de energie' en laat Energie nu juist één van Ronnies eerste hits zijn. Daar past de hint Stroom natuurlijk ook bij. En die Dondald Duck die in beeld kwam? Als je daar de twee D's van neemt, kun je er ook Drank & Drugs van maken, misschien wel de grootste hit van Ronnie (en Lil' Kleine). De aanwijzingen 'Geit' en 'Volgers' passen ook bij 'm: Ronnie heeft een sik en heeft zeker meer dan driehonderdduizend volgers. Op Insta alleen al heeft-ie er bijna een miljoen. En misschien wel de meest doorslaggevende hint: bij de sushi-tafel flitst ook een stukje zeewier voorbij, wat ook wel nori wordt genoemd. En hoe heet het eerste dochtertje van Ronnie? Nori!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.