The Masked Singer: Is déze volkszanger de Kikker?

De breedgebekte Kikker uit The Masked Singer komt je nachtmerries nóg een stukje onveiliger maken. Welke BN'er zou ons dit aandoen? Veronica Superguide verzamelt bewijs en helpt je op weg om te kijken wie er in dit heftige kostuum zou kunnen zitten! Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Door Robin Heerkens
De Kikker in The Masked Singer 2022

De Kikker

Sprookjes bestaan in The Masked Singer, maar of iemand déze Kikker durft te kussen? Anyway: de Kikker maakte zijn opwachting in de derde aflevering van het gemaskerde bal. We denken zeker te weten dat het een volkszanger moet zijn!

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

De hints vlogen ons weer om de oren bij de eerste aflevering met de Kikker. Deze professionele zanger, want dat hoorde je er wel in, 'houdt heel erg van de natuur', antwoordde hij op een vraag van het panel. Uit de andere vraag bleek dat hij lang geleden meedeed aan een talentenjacht. Natuurlijk mocht het panel ook hints raden. Hieruit kwamen de hints 'Boot' en 'Langzaam' als goede aanwijzingen uit de bus! 

Tweede optreden

Ja, ook het tweede optreden van De Kikker sterkt ons idee over de identiteit van dit karakter. Al waren niet alle hints direct even duidelijk. Zo zou De Kikker elke dag om 7 uur opstaan en staat hij 24 uur per dag aan. We zagen De Kikker op een fiets met in het mandje biertjes, een voetbal en een snorkel. Ook deelt De Kikker z'n hele leven in de roddelbladen. Verder houdt hij erg van koffie en kwam het zinnetje "Ik kom eraan" voorbij. De juiste hints, die alle drie geraden werden, waren 'Formidabel', 'Duiken' en 'Volk'. Ook had De Kikker weleens op vrouwenhakken gelopen. bleek uit de vraag van het panel.

Derde optreden

Tineke Schouten noemde De Kikker 'geen kleine jongen', wat op zijn carrière als volkszanger zou kunnen wijzen. De tweede aanwijzing was een foto van de Oostenrijkse Alpen waar De Kikker graag komt. De belangrijkste aanwijzing leek echter een baton, zoals van een dirigent. Wolter Kroes was maar liefst twéé keer te zien in het programma Maestro. Tineke liet ook vallen dat De Kikker de hele nacht had gedanst voor zijn leven. Dansen voor je Leven is óók de titel van Wolters nieuwste single!

Als laatste hint zag de jury dat De Kikker een aardwerken kruik stuk liet vallen. Mogelijk is dit een aanwijzing naar één van de teksten van Wolter Kroes.

Vierde optreden

Bij het vierde optreden kregen we nieuwe hints van De Kikker. Zo kwam er een bodywarmer voorbij, een bordje met drie voor vijf euro. De Kikker moet 'het koppie erbij houden', maar is wel ervaren als het gaat om duetten. Kennelijk heeft De Kikker iets met Loretta, want hij gaf haar een kerstbal. Waardoor Loretta het wel dacht te weten. Jij ook?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Kikker in The Masked Singer?

De Kikker is Wolter Kroes! Dat moet haast wel. Los van het stemgeluid, dat je vrijwel direct herkent, passen de hints ook bij de Viva Hollandia-zanger. Over dat nummer gesproken: deze monsterhit kwam in 2008 uit. En welk bedrag staat er op de rekening in het introductiefilmpje? 20 euro en 80 cent. En dat hij aan een talentenjacht meedeed, klopt dat? Ja! "In 1988 wint Wolter de plaatselijke talentenjacht in een discotheek in Wormerveer", staat in zijn bio op de site van NPO Radio 5. Maar wacht, er is veel meer. 

De geraden hints Boot en Langzaam plakken we ook zó op Wolter. Zo heeft de zanger meerdere boten gehad en heeft-ie er momenteel ook een. Langzaam slaat dan weer op een album van Wolter uit 2006. Dat heet - je voelt 'm al aankomen - 'Langzaam'. Nou, we zijn er! Dit moet hem wel zijn.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.