De Kikker in The Masked Singer 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Kikker in The Masked Singer 2022
The Masked SingerBrandende Vraag

The Masked Singer: Is déze volkszanger de Kikker?

|
|

Laatste update:

De breedgebekte Kikker uit The Masked Singer komt je nachtmerries nóg een stukje onveiliger maken. Welke BN'er zou ons dit aandoen? Veronica Superguide verzamelt bewijs en helpt je op weg om te kijken wie er in dit heftige kostuum zou kunnen zitten!

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep! En houd onze overzichtspagina in de gaten voor al het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Benieuwd naar de andere The Masked Singer-kostuums? 

De Kikker

Sprookjes bestaan in The Masked Singer, maar of iemand déze Kikker durft te kussen? Anyway: de Kikker maakte zijn opwachting in de derde aflevering van het gemaskerde bal. We denken zeker te weten dat het een volkszanger moet zijn!

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

De hints vlogen ons weer om de oren bij de eerste aflevering met de Kikker. Deze professionele zanger, want dat hoorde je er wel in, 'houdt heel erg van de natuur', antwoordde hij op een vraag van het panel. Uit de andere vraag bleek dat hij lang geleden meedeed aan een talentenjacht. Natuurlijk mocht het panel ook hints raden. Hieruit kwamen de hints 'Boot' en 'Langzaam' als goede aanwijzingen uit de bus! 

Tweede optreden

Ja, ook het tweede optreden van De Kikker sterkt ons idee over de identiteit van dit karakter. Al waren niet alle hints direct even duidelijk. Zo zou De Kikker elke dag om 7 uur opstaan en staat hij 24 uur per dag aan. We zagen De Kikker op een fiets met in het mandje biertjes, een voetbal en een snorkel. Ook deelt De Kikker z'n hele leven in de roddelbladen. Verder houdt hij erg van koffie en kwam het zinnetje "Ik kom eraan" voorbij. De juiste hints, die alle drie geraden werden, waren 'Formidabel', 'Duiken' en 'Volk'. Ook had De Kikker weleens op vrouwenhakken gelopen. bleek uit de vraag van het panel.

Wie is de Kikker in The Masked Singer?

De Kikker is Wolter Kroes! Dat moet haast wel. Los van het stemgeluid, dat je vrijwel direct herkent, passen de hints ook bij de Viva Hollandia-zanger. Over dat nummer gesproken: deze monsterhit kwam in 2008 uit. En welk bedrag staat er op de rekening in het introductiefilmpje? 20 euro en 80 cent. En dat hij aan een talentenjacht meedeed, klopt dat? Ja! "In 1988 wint Wolter de plaatselijke talentenjacht in een discotheek in Wormerveer", staat in zijn bio op de site van NPO Radio 5. Maar wacht, er is veel meer. 

De geraden hints Boot en Langzaam plakken we ook zó op Wolter. Zo heeft de zanger meerdere boten gehad en heeft-ie er momenteel ook een. Langzaam slaat dan weer op een album van Wolter uit 2006. Dat heet - je voelt 'm al aankomen - 'Langzaam'. Nou, we zijn er! Dit moet hem wel zijn.

 

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder