• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: 'Is deze acteur de Olifant?'

Het dierenrijk is weer goed vertegenwoordigd in The Masked Singer 2022, dat hélemaal is begonnen. Welke BN'er zit er eigenlijk in dat Olifant kostuum? Veronica Superguide verzamelt bewijs en helpt je op weg. Meer weten over The Masked Singer? Houd onze overzichtspagina in de gaten voor al het laatste nieuws!

Door Robin Heerkens
De Olifant in The Masked Singer

De Olifant

De Olifant trad op in de allereerste aflevering van The Masked Singer. Tijd om de hints door te nemen!

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

Zo hing er een duidelijk sport-thema rondom het hintsfilmpje van De Olifant. Voetbalschoenen, bokshandschoenen, een padel-racket - het kwam allemaal voorbij. Ook waren 'familie' en 'uit de kleren gaan' thema's in het filmpje, net als een slagroomtaart met de Friese vlag erop. Uiteindelijk kon het panel ook hints raden om te kijken welke écht zijn. Daar kwam alleen 'bokshandschoenen' uit. Ook mocht de Olifant himself antwoord geven op een paar vragen. We weten nu dat hij nooit meedeed aan de Olympische Spelen en dat hij niet in de horeca zit.

Tweede optreden

Het tweede optreden van De Olifant in The Masked Singer levert ook weer veel nieuwe hints op. Zo heeft de Olifant 'de dans' ontsprongen. Ook heeft die op school een heel ander vak geleerd, maar uiteindelijk toch z'n droom nagejaagd. En De Olifant heeft lang achter de bar gestaan. Daar zagen we ook een blauwe cocktail voorbijkomen. Maar inmiddels heeft die z'n zaken goed op orde. Al is de rol van Olifant wel de grootste die hij ooit heeft gespeeld. We zagen De Olifant op Crocs lopen. Ook  De slotopmerking was dat deze alleen voor de fans was. Zit De Olifant op Only Fans?

Daar ging dan ook de vraag van Carlo en Loretta over. Kleedt u zich weleens uit voor uw werk. "Een enkele keer", luidde het antwoord. De vraag van Buddy en Gerard of De Olifant ook in de sport actief is geweest bleek nergens op gebaseerd. Van de hints bleek 'Liegen', 'Kokosnoot' en 'Dans' correct.

Derde optreden

De eerste aanwijzing was een bingokaart met panellid Buddy Vedder er op. De arme Buddy leek er zelf niets van te begrijpen. De volgende aanwijzing was een dampende olifantendrol, waarvan Tineke Schouten zei dat De Olifant ze een poepje wilde laten ruiken. Via de telefoon ontving detective Tineke een boodschap over een 'rode loper', 'filmfestival' en 'prijswinnaar'. Door de olifantenpoep neigden de juryleden ineens richting Freek Vonk!

Als hint toverde Ruben Nicolai een zwemdiploma tevoorschijn. Volgens Carlo Boszhard betekende dit dat De Olifant misschien heeft gedaan aan het schoonspringprogramma Sterren Springen.

Vierde optreden

Het vierde optreden van De Olifant in de Kerstaflevering van The Masked Singer bracht weer interessante hints mee. We horen duidelijk "Niet lullen, maar poetsen". Is hij een Rotterdammer? Voor hem kan Kerst ook niet vroeg genoeg beginnen. We zien vervolgens een filmrol in beeld. Een acteur dus? Die ook in films speelt? Ook vertelt De Olifant dat hij de laatste tijd lekker aan het sporten is. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden om een kerststol mee te nemen voor Buddie, waar hij dus een connectie mee heeft.

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Olifant in The Masked Singer?

Uiteraard viel Rico Verhoeven meteen, maar die kans achten we klein omdat die Olifant ook weer niet zo'n kast was. Schaatsers vlogen ook in vogelvlucht voorbij op twitter. Rintje Ritsma bijvoorbeeld, maar dat kan niet want die deed al eens mee. Ook vallen al die schaatsers eigenlijk meteen af, want die deden niet mee aan de Olympische Spelen. Daar zijn de Winterspelen voor, natuurlijk.

Uiteindelijk komen we uit op oud-voetballers. Wesley Sneijder, Arjen Robben en Gertjan Verbaak komen voorbij, ook al is die laatste natuurlijk meer bekend als trainer. Dat 'Friese' kunnen we alleen op geen van drie plakken, al is Gertjan natuurlijk wel trainer van SC Heerenveen geweest. Ook heeft-ie er vroeger gespeeld! Nog een outsider: het zou ook GTST-acteur Everon Jackson Hooi kunnen zijn. Zijn personage in de soap heeft een bedrijf genaamd Boks. En de vlag van Mauritius werd ook genoemd op twitter: die wijst dan weer op de achternaam van Everons personage in GTST.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.