• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is déze cabaretière de Pinguïn?

We zijn weer los met The Masked Singer 2022! Deze editie doet ook 'Happy Feet' mee aan het gemaskerde bal. Welke BN'er is de Pinguïn? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

UPDATE: De Pinguïn is inmiddels onthuld.

Door Robin Heerkens
De Pinguïn in The Masked Singer

De Pinguïn

Deze Pinguïn schaatste bij de start van The Masked Singer al de competitie in! Ze - want het is een vrouw- ontpopte zich meteen tot een erg komisch karakter dat de lachers op de hand kreeg. Welke BN'er zou het zijn? We hebben al een idee.

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

Goed, tijd voor wat hints! De aanwijzingen '3', 'Madonna' en 'Casting' zijn sowieso goed, want het panel wist die goed te raden. Ook onthulde de Pinguïn zelf dat ze niet zwanger is - dit was een vraag van het panel.

Tweede optreden

Bij het optreden van De Pinguïn in de aflevering van vanavond kregen we weer nieuwe hints. Zo zagen we De Pinguin op de Noordpool staan. Maar ook zagen we de Griekse vlag voorbij komen. Ook kwam het beroep van advocaat voorbij. In het panel hoorden we Angela Groothuizen voorbij komen, omdat er ook een kruis voorbij kwam en daarbij dachten ze dan weer aan X-Factor, waar Angela jurylid was. Loretta dacht ook aan Promenade-ster en cabaratière Eva Crutzen. Die is namelijk net zwanger geweest en dat was een hint uit de vorige aflevering. Op de vraag van Carlo en Loretta of er ooit een show om haar heen is gebouwd, was het antwoord "Helaas nog niet". Daarmee viel Loretta's gok dat het actrice en zangeres Ellen ten Damme was af. Gerard en Buddy vroegen of ze ooit een plaat had opgenomen. Daarop was het antwoord "in mijn dromen".

De juiste hints na het tweede optreden bleken 'Griekenland', 'Streep' en 'Dobberen'. Weet jij dan direct wie het is?

Derde optreden

De Pinguïn werd volgens Tineke Schouten wel eens gespot in de dierentuin. Was dit een verwijzing naar een carrière in de serie Zoop? Een kaart van het eiland Curacao was de tweede aanwijzing. Vervolgens kwam er een trui vol kattenharen tevoorschijn. Misschien een verwijzing naar Brigitte Kaandorp, die De Poezenboot in Amsterdam nogal eens bezocht?

De laatste hint was nogal lastig: Ruben Nicolai toverde een groene tuinbroek tevoorschijn. Zien we iets over het hoofd?

Vierde optreden

De hints waren na het vierde optreden van De Pinguin niet echt overvloedig. Er waren in elk geval glimmende sneeuwbollen te zien. Je weet wel die bollen die je moet schudden en waar het dan gaat sneeuwen. Die gaf De Pinguin ook aan Buddy, dus daar is blijkbaar een connectie. Al had Buddy zelf werkelijk geen idee. Net als alle andere panelleden overigens. Ook deed De Pinguin nog een opvallende uitsprak. Ze had namelijk al even niet meer opgetreden met Kerstmis. Een artiest? Of was dat toch ook weer dubbelzinnig?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Pinguïn in The Masked Singer?

Zoals gezegd vloog half Hilversum weer in het rond op Twitter. De namen Tooske Ragas, Carolien de Bruijn en Kim-Lian van der Meij kwamen vaak voorbij. En met goede reden, zo bleek uit kijkersreacties. Kijk maar:

Wij denken aan meerdere mogelijke kandidaten, waarvan cabaretière Brigitte Kaandorp er een is. Die zangstem van de Pinguïn klinkt gewoon héél erg als Birgitte. Dat kun je niet meer niet horen, zeg maar. Ook is die hele houding erg komisch, wat natuurlijk bij een comedian past. En, misschien wel de belangrijkste hint: Birgitte maakte ooit een nummer dat 'Madonna' heet! Maar die andere cabaretière die genoemd werd door het panel, Eva Crutzen, is ook een goede kandidaat. En haar geringe formaat past ook wel bij het pak van De Pinguïn. Of is het dan toch de genoemde Ellen ten Damme, die net als De Pinguïn prachtig kan zingen in het Duits? Dit is een lastige...

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.