• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is déze cabaretier de Tijger?

Het blik dierentuindieren is weer opengetrokken in The Masked Singer! De Tijger zet zijn klauwen in de competitie, maar welke BN'er zou er in het pak zitten? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

UPDATE: De Tijger is inmiddels onthuld

Door Robin Heerkens
De Tijger in The Masked Singer

De Tijger

Deze Tijger bleek bij zijn eerste optreden al een nogal komische verschijning. Dartelend en haast wulps bewoog hij - want het is een man - zich over het The Masked Singer-podium. Wie kan dit zijn? We hebben, met dank aan kijkers, al wat ideeën. 

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

Het The Masked Singer-panel mag tijdens de uitzending hints raden. Van de opties die ze kregen, kozen ze er uiteraard meerdere uit, maar van de selectie was alleen Ajax goed. Balletschoenen, Prooi, Jachtseizoen, Kamp; het was allemaal fout. Ook mocht het panel vragen stellen aan de Tijger. Is deze BN'er een collega van Ruben Nicolai? Ja, zei hij. Nou, dan kunnen we de Lama's dus nog niet afstrepen, net als presentatoren en mensen die in het theater staan, zoals de Lama's ook doen. 'Heeft u voor uw werk naar het buitenland moeten reizen?', was de tweede vraag - ook die beantwoordde de Tijger met een ja.

Tweede optreden

In het filmpje voor het tweede optreden van De Tijger zagen we 'm op een waterskies staan met een vis in de hand met de mededeling dat hij een échte waterrat is. Verder zagen we een naaimachine, een foto van Laura Pausini en een bord 'Amsterdam' met 3 KM erbij. Duidt de aanwezigheid van Laura Pausini op het Songfestival? De vragen van het panel hielpen ons niet echt verder. Op de vraag of De Tijger weleens heeft opgetreden voor een miljoenenpubliek, was het antwoord "Ja!". Maar ja, dat is het optreden in de vorige aflevering ook al, gezien het enorme aantal kijkers van The Masked Singer. Het antwoord op de tweede vraag - "Maak je grapjes voor je beroep?" - was dan wel weer gek. Dat was namelijk "Nee, natuurlijk niet". En dan kun je je afvragen wie er nou geen grapjes maakt voor z'n beroep in de entertainmentwereld. Of je moet die vraag heel letterlijk nemen en het alleen laten gelden voor een comedian. En dan de hints. Van alle hints was alleen 'Amsterdam' goed. Ja, daar komen natuurlijk ook niet echt verder mee.

Derde optreden

De Tijger stond weer klaar voor een knallend optreden en dat heeft-ie weer eens bewezen. Ook de hints vertelden ons véél meer over de mysterieuze identiteit van de gemaskerde zanger. De waarzegster - die de hints deze week aan ons voorlegt - ziet in haar glazen bol dat we zeker kunnen lachen met deze tijger. Het woord 'theater' blijft hangen, wat het dus ook vrij duidelijk maakt! De waarzegster toverde daarnaast ook het cijfer '4' tevoren en we zien een houten kist (gevuld met goud?). Bij de kaarten van BN'ers die een connectie hebben met De Tijger kwam theaterman Joop van den Ende naar voren. Weten jullie het nu al?

Vierde optreden

Na het vierde optreden in de Kerstaflevering werden we weer op enkele hints getrakteerd, al was het best summier. Zo weten we nu dat De Tijger ervaring in de horeca heeft en kennelijk heeft hij wat met glühwein. Sterker nog, die gaf hij aan Gerard, met wie hij een 'speciale band' zou hebben. Dat kan in Gerards geval van alles betekenen. Weet jij het?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Tijger in The Masked Singer?

Ondertussen borrelden verschillende namen op. De stem klonk wel een beetje als Jeroen van der Boom en ook die andere bekende Jeroen, Van Koningsbrugge, kwam regelmatig voorbij bij kijkers op Twitter. Dat zou zeker kunnen, aangezien de Tijger een collega is van Lama Ruben. De Antwerpen-hint, die is blijven liggen (we weten dus niet of-ie goed is), kan ook op Jeroen slaan: hij zit regelmatig bij de Belgische Slimste Mens. Toch gaan we uiteindelijk voor een ander: cabaretier, theatermaker en acteur Alex Klaasen. Het Ajax-shirtje met nummer 6 - dat voorbijkwam in het introductiefilmpje - zou precies passen. Want: Davy Klaassen speelt dit seizoen met rugnummer 6 bij Ajax en laat nu juist Ajax een correcte hint zijn! Ook flitste de onlangs overleden Vader Abraham voorbij in het filmpje. Dat heeft natuurlijk een link met de Smurfen en op Alex' album Eindelijk Alleen staat een stukje uit een voorstelling en dat stukje heet... 'Zelfmoordsmurf'.

En misschien nog wel het belangrijkste: de zangstem van De Tijger doet gewoon sterk aan Alex Klaasen denken...

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.