• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is déze zangeres en actrice de Panda?

The Masked Singer is dit seizoen weer een ware hemel voor furries: de mensen in dierenpakken zijn niet aan te slepen. Zo hebben we ook De Panda. Welke BN'er-man of -vrouw zou er in dit pak zitten? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Door Robin Heerkens
De Panda in The Masked Singer 2022

Tijd voor De Panda! Ze, want ja, het is een vrouw, maakte haar opwachting in de tweede aflevering van The Masked Singer. We hebben al een vrij goed idee van de BN'er die schuilgaat in dit pak. Daar gaan we!

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

Laten we beginnen bij de vragen die het panel mocht stellen. 'Heeft u wel eens een Kerstplaat gemaakt?' en 'Heeft u wel eens in een musical gespeeld?'. Nou, die eerste was een 'nee', maar die tweede een volmondige 'ja'. De Panda speelde in meerdere musicals, verduidelijkt ze. Van de hints die het panel mocht selecteren, waren 'Brood', 'Goud' en 'Houtje' fout, maar 'Motor' en 'Goud' waren hartstikke goed! 

Tweede optreden

Oeh, wat een geweldig tweede optreden van De Panda! En die hints waren ook best specifiek. Zo heeft De Panda de zwarten kringen onder de ogen van Moeder Natuur gekregen. Doet ze iets in de ochtend? Verder zagen we een Musical award voorbij komen en een biljet van 100 euro. En De Panda was vooral geen huisvrouw. Ze houdt van spelen en plezier maken. Ook kwam het woord 'instinct' voorbij. En een opmerking over beren op de weg..?

Uit de vragen bleek dat we te maken hebben met een presentatrice én dat ze nooit met Buddy Vedder had gewerkt. Zoals hij zelf zei: dan blijft nog iedereen over. Van de hints bleken 'Musical award' en 'paracetamol' goed. We zien vooralsnog geen reden om onze ultieme gok hieronder te veranderen. En jij?

Derde optreden

'Privédetective' Tineke Schouten duikelde een paar interessante feitjes op over De Panda. Ze vond een foto van het dier in een soort gevangenis, met de aanwijzingen 'Utrecht 0045'. Daarnaast werd een luier gevonden, waardoor ze zich afvroeg: 'Heeft De Panda een baby, of... is ze incontinent?' Toen de detective werd opgebeld, bleek dit vanuit Haarlem te zijn. Is dit een hint richting de partner van Birgit Schuurman, Sander van Haarlem?

Volgens Buddy gingen de aanwijzingen richting Romy Monteiro én Noortje Herlaar, maar zij zijn allebei niet in de running. Noortje deed al eens mee als De Vos, en De Panda zei dat ze nog nooit met Buddy had samengewerkt. Als hint werd een rood lampje tevoorschijn getoverd, wat een aanwijzing kon zijn voor Angela Schijf. Angela speelt immers de hoofdrol in de Videoland-serie Meisje van Plezier!

Vierde optreden

Het was weer een spectaculair optreden van De Panda in de speciale Kerstaflevering. Maar de hints waren minstens zo boeiend. Zo zagen we een houtblok met een enorme bijl er in. Ook hingen er in het kerstmarktstalletje van De Panda allemaal brillen. En De Panda had een keer iets heel spannends gedaan met Kerst, terwijl vervolgens een konijn in beeld kwam. Een stoute verwijzing naar Playboy misschien? Ook zei De Panda heel nadrukkelijk "I know". Helpen deze hints je verder op weg?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Panda?

Alle hints sturen ons eigenlijk maar één kant op en dat geldt ook voor veel kijkers. Wij denken dat de Panda... Birgit Schuurman is! De zus van Katja speelde jaren geleden in meerdere musicals. Ook houdt de zangeres en actrice van motors, weet iedereen die haar een beetje volgt. En dat ze zich opgejaagd voelde, zoals ze in haar filmpje zei? Kan kloppen: Birgit deed mee aan Hunted VIPS. 'Onderweg' wijst tot slot naar het nummer van Abel. Birgit speelt de hoofdrol in de clip van deze Nederlandse hitklassieker. Nou, niet meer verder zoeken: dit moet d'r zijn!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.