• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is déze acteur de Joker?

Welke BN'er zit er toch in dat bijzondere pak van de Joker in The Masked Singer 2022? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

UPDATE: De Joker is inmiddels onthuld

Door Robin Heerkens
De Joker in The Masked Singer 2022

De Joker

Deze Joker - de een zal hem doodeng vinden terwijl de ander het allemaal prachtig vindt - trad op in de allereerste aflevering van The Masked Singer. Al snel vlogen er allerlei namen in de rondte. Wij hopen wat licht in de duisternis te scheppen!

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

We zagen een hondje voorbijkomen in het introfilmpje van De Joker. Koffie speelde een grote rol. Tattoo's ook. We zagen een vergrootglas. Later, toen het panel hints mocht raden, ging de welbekende 'ping' alleen af bij Koffie. Die hint is dus zeker goed. Verder gaf De Joker zelf ook al antwoord op een paar vragen. Zo weten we dat HIJ, want het is een man, 'in principe' zanger van beroep is. Ook weten we dat hij geen presentator is.

Tweede optreden

In de tweede aflevering met De Joker kwamen weer interessante hints voorbij. Zo kan De Joker blijkbaar niet echt koken, maar net goed genoeg om z'n kinderen in leven te houden. Hij vindt zichzelf ook een groot kind. Ook zagen we een ballon voorbij komen met daarop de naam 'Rosanne'. Een van de vragen van het panel gingen ook over z'n kinderen. Of hij er meerdere had. "In principe wel", antwoordde hij. Maar ja, dat wisten we al. Het antwoord op de tweede vraag leerde ons dat De Joker ook een bekende vrouw heeft. Van alle hints bleken er maar twee juist te zijn, namelijk 'broodrooster' en 'fopspeen'.

Derde optreden

We werden niet alleen getrakteerd op een prachtig optreden van De Joker, maar ook gelukkig een rits aan nieuwe hints. De waarzegster had voor dit derde optreden een aantal hints op een rijtje gezet, waaronder een bak vol pepernoten. Sinterklaas is al uit het land, maar dit zou best iets kunnen zeggen over deze gemaskerde BN'er. Ook zagen we in koffiedrab de letter 'J' staan, wat kan slaan op De Joker zelf maar ook meer kan vertellen over de bekende in het pak. Ook hoorden we op de achtergrond een hond blaffen; misschien heeft De Joker een bekende hond?! Onder de kaarten van de waarzegster zaten de BN'ers Giel Beelen én Matthijs van Nieuwkerk...Wat zouden deze bekenden te maken hebben met De Joker?

Vierde optreden

Voorafgaand aan het mooie duet van De Joker met De Bijenkoningin werden we weer op wat hints getrakteerd over de identiteit van de grappenmaker. De Joker pakt naar eigen zeggen graag uit met Kerst. We zagen hem ook foute kersttruien verkopen. Ook gaf hij zo'n trui aan Carlo, met wie hij kennelijk iets heeft. En hij was opvallend een spijker in het hout van z'n stalletje aan het slaan. Ok vindt hij het vervelend om in z'n 'hempie te staan'. En er kwam nog een groene Kerstbal voorbij. Kan jij er chocola van maken?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is De Joker in The Masked Singer?

Kijkers gingen meteen helemaal los met namen. Van Bas Smit tot Douwe Bob en van Patrick Martins tot Jan Joost van Gangelen. Als wij op basis van de nu bekende hints een ultieme gok moeten doen, gaan we voor acteur Henry van Loon. Zijn kenmerkende stemgeluid leek een beetje door te komen in De Joker en hij past ook bij het kostuum, want Henry is natuurlijk ook cabaretier. Daarnaast kunnen we de Koffie-hint ook op hem plakken. Want: Henry speelde een barista in de Videoland-serie Barrie Barista en het Einde der Tijden. Dat hij een bekende vrouw heeft en 'in principe' meerdere kinderen heeft, klopt ook: Henry is samen met actrice Jelka van Houten en de zus van Carice kreeg twee kinderen met haar ex-man Koppe Koppeschaar. Met Henry kreeg ze dochtertje Bonnie! Plus, om het helemaal af te maken: Henry heeft een hond én er zitten ook wel wat tattoo's op zijn lichaam! Stop maar met zoeken, we hebben 'm!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.