Onthulling: Déze acteur was De Joker in The Masked Singer

Met vier gezichten was De Joker zeker niet al te makkelijk te raden. Hij greep helaas nét naast de winst, maar het masker mag dan wel eindelijk af. Deze BN'er was De Joker in The Masked Singer!

Door Lise Knipping
Joker

Het was tijd voor een optreden van de 2JS: Jan Dulles (die eerder te zien was als Neptunus) en De Joker! Ze kenden elkaar niet, maar De Joker vertelde Jan wel dat hij Nick en Simon kent… Het tweede optreden was ook weer fenomenaal. De Joker zong Arcade en het leek Duncan Laurence zelf wel te zijn! Na prachtige optredens eindigde De Joker helaas als tweede. Hij stond tegenover De Tijger in het ultieme finale-duet en dat valt natuurlijk niet zomaar te winnen. Maar wie zit er nou achter het masker?

Wie was De Joker?

De kijkers kwamen er maar niet uit, want de voorspellingen schoten alle kanten uit. Ook het panel kwam er niet helemaal uit. Zo koos Loretta voor Jaap Reesema, net zoals haar tegenstander Gerard. Carlo dacht aan Thomas Berge en Buddy was er zeker van dat De Joker Jim Bakkum was. Ze zaten er allemaal compleet naast, want De Joker is (geheel toepasselijk) cabaretier en acteur Henry van Loon! Het was zeker een hartstikke leuk feestje om naar te kijken! 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Henry van Loon
© RTL

De hints

Er waren ontzettend veel hints die overduidelijk horen bij Henry van Loon. Zo zagen we een kopje koffie en dat zegt natuurlijk iets over Barrie Barista. Henry was als eerst te zien in Kopspijkers, dus zagen we eerder al wat gereedschap in een video. Ook verwijzen enkele hints naar De Luizenmoeder, zoals zijn iconische witte hemd. We zagen de letter 'J' voorbijkomen en die staat natuurlijk voor zijn vrouw Jelka van Houten! We zaten goed!

We weten eindelijk welke BN'ers in de pakken van The Masked Singer zaten en wie zich mochten wagen aan het grootste gemaskerde bal van de Nederlandse televisie. Lees hier over alle onthullingen van The Masked Singer 2022.

Kan je maar geen genoeg krijgen van het verslavende spelletje? Niet getreurd, want op oudjaarsdag is The Masked Singer Oud & Nieuw Special te zien om 21.45 op RTL 4.