• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is deze vlogger en presentatrice de Flamingo?

Aan sierlijke kostuums geen gebrek in The Masked Singer 2022. De Flamingo: welke BN'er zou daar in kunnen zitten? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

UPDATE: De Flamingo is inmiddels onthuld.

Door Robin Heerkens
De Flamingo in The Masked Singer

De Flamingo

De Flamingo zat al meteen in de allereerste aflevering van The Masked Singer. Hoewel we inmiddels al veel meer hints te pakken hebben, wisten we eigenlijk al vrij snel dat het maar om één BN'er kan gaan!

Hints en aanwijzingen

Eerste optreden

Tijd voor de hints! In het introfilmpje van De Flamingo kwam een koptelefoon voorbij, we zagen Miami Beach, het woord 'huismus' viel en er hing een tropisch thema. Toen dit kostuum mocht praten, werden er wat vragen beantwoord. Zo heeft ze geen tropische roots en 'werkt ze niet bepaald in de showburelen' (het panel had het namelijk over RTL Boulevard). De hints die zeker weten goed zijn, geraden door het panel? 'Presenteren' en 'Kaarsen'.

Tweede optreden

Bij het tweede optreden van de exotische Flamingo kwamen er weer interessante hints voorbij. Zo flaneert ze graag, zagen we een knuffel van een wasbeertje en zou je haar niet omschrijven als iemand die haar snavel houdt. Ook kan ze overal over meepraten en gaat het in de liefde goed. Maar de laatste hint klonk wel echt als een interessante hint. De Flamingo zei: "de afvalrace is begonnen, ik hoop niet dat ik 'next' ben". Wijst dat op Holland's Next Top Model?

De vraag van Loretta luidde of De Flamingo weleens in een musical heeft gespeeld. Waarop het antwoord 'nee' was. De juiste hints waren 'kroket' en 'slimste'. Heeft De Flamingo aan De Slimste Mens meegedaan?

Derde optreden

Tijd voor nog meer hints en aanwijzingen! De Flamingo staat weer netjes klaar voor een uitbundig derde optreden. De hints komen dit keer van de waarzegster en die had er een hoop klaarliggen! Ze benoemde even kort het sjaaltje van Martien Meiland, al weet het panel ook niet precies wat ze daarmee moeten. We zagen in de glazen bol een aantal old school VHS-banden liggen (dat volgens Gerard misschien verwijst naar Videoland) én op de achtergrond klonk het nummer My Way van Frank Sinatra. Dit zou misschien kunnen verwijzen naar een gelijknamig boek volgens Buddy... Ook werden de tarotkaarten gelegd en zag de waarzegster de kaart die symbool staat voor schoonheid.

De panelleden kunnen daarnaast deze aflevering een aantal kaarten kiezen waarop BN'ers te zien zijn die een connectie hebben met De Flamingo. Omdat Gerard en Buddy een verkeerde kaart - onder de noemer 'mispoes' trokken - zien we één bekende: Jaap Reesema. Hoe zit dat?

Vierde optreden

In een prachtige duet met De Olifant werden we getrakteerd op de elegante pasjes van De Flamingo én op enkele hints. De Flamingo zegt Kerst te haten, al kan ze wel genieten van al het snacken, want dat doet ze de hele dag door. Vooral hamburgers en friet. Ook zagen we Het Grote Boek voor Kleuters voorbij komen. Is de Flamingo een jonge moeder? Ook zagen we een weinig subtiele hint met poedersuiker voorbij komen. Was dat een grapje over Colombiaans poeder? Ten slotte had ze voor Gerard wat Kerstkoekjes. Wat heeft Gerard met de Flamingo? Wat denk jij?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Flamingo in The Masked Singer?

Er rolden meerdere BN'er-namen uit, maar toch springt er voor ons ééntje uit. En nee, dat is niet de veelgenoemde Bibi Breijman. Of Bridget Maasland. Ook Yolanthe lijkt ons niet waarschijnlijk. Nee, we gaan voor Monica Geuze! Die koptelefoon slaat op haar podcast met bestie Kaj Gorgels. En omdat 'presenteren' een goede hint was, klopt dat in dit geval ook: zo presenteerde vlogger Monica Temptation Island. En kaarsen dan? Nou, volgens een oplettende kijker verkocht de ondernemende (ook weer een hint) Monica die. En eh... heeft ze eigenlijk meegedaan aan De Slimste Mens? Jazeker, dus die 'slimste'-hint klopt ook.

Dit moet 'm wel zijn dus!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.