The Masked Singer: Is déze man de Bijenkoningin?

Lastig, wie zou er in de Bijenkoningin van The Masked Singer kunnen zitten? Nou, dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Door Robin Heerkens
De Bijenkoningin The Masked Singer

De Bijenkoningin

Het enige dat we dachten zeker weten toen we naar de Bijenkoningin keken, was dat er een vrouwelijke BN'er in dit pak zit. Nu we het eerste optreden van deze queen hebben gezien, zijn we daar niet meer zeker van. Die stem brengt ons helemaal in verwarring!

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

Eerst tijd voor de hints en aanwijzingen. 'Theater', 'Royalty' en 'Lippenstift' werden goed geraden door het panel. En in het introductiefilmpje praatte deze bij over de natuur (niet dol op), 'factor' (wellicht een hint naar X-Factor) en zijn of haar drukke werkschema: er is zelfs geen tijd voor een boek of een serie. Door de vragen van het panel kwam er nog meer licht in de duisternis: de Bijenkoningin heeft nog nooit een internationale muziekhit gehad. En heeft-ie ooit geacteerd? Jazeker!

Tweede optreden

De Bijenkoningin blijft ook na het tweede optreden misschien wel de lastigste van allemaal om te raden. Eens kijken of de hints van deze week wat helpen. In het filmpje zagen we paardebloemen en felle kleuren voorbij komen. Met name de kleuren groen en paars vindt De Bijenkoningin mooi. Op tafel lag een blaadje met Afrojack op de cover. Ook zagen we een oude radio. Hebben we te maken met een DJ? Verder zagen we de Johan Cruijf Arena in beeld toen het ging om een levenslange droom. Ook heeft de Koningin ervaren met jureren en coachen.  Eerder zagen we natuurlijk al het woord 'factor' voorbij komen. Gaat het dus om X-Factor?

De vraag van Buddy en Gerard luidde of de Koningin weleens de hoofdrol in een theaterstuk heeft gespeeld. En dat was een schot in de roos. Carlo en Loretta hoopten met hun vraag of ze weleens een duet met Paul de Leeuw heeft gezongen Edsilia Rombley te ontmaskeren. Maar daarop was het antwoord nee. Van alle hints die voorbij kwamen weten we dat de hint met de Johan Cruijff Arena en de bloemen goed waren. Waren het inderaad paardenbloemen? En weet jij het nu zeker?

Derde optreden

De Bijenkoningin, die mogelijk juist een koning is, stond klaar voor een derde optreden. De waarzegster zit dit keer voor de hints klaar, mét jampotbril. Een andere hint was te zien in de glazen bol; niet één, maar drie bijtjes... Ook trok de waarzegster geheel toepasselijk een tarotkaart met daarop een priesteres afgebeeld. Dit zou dan te maken hebben met religie, dus wellicht is De Bijenkoningin dus gelovig... Onder weer andere kaarten zitten BN'ers die mogelijk een connectie hebben met de gemaskerde zanger (of zangeres). Zo was prinses Beatrix te zien én oud-zangeres Desray. Snap jij het nog?

Vierde optreden

Het vierde optreden in de Kerstaflevering van The Masked Singer bracht ons weer een aantal interessante hints. Het beeld dat de Bijenkoningin een gezelligheidsdier is overheerst. Ze hield een kersttrui omhoog met daarop 'Merry X Mas' en ze zit graag knus op de bank. Ook had ze een waxinelichthouder voor Carlo, met wie ze dus een connectie heeft. Ook zagen we een Kerststalletje. Is het zo duidelijker?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Bijenkoningin?

Eva Simons, Berget Lewis, Ruth Jacott en Angela Groothuizen; de namen van gevestigde powervouwen vlogen ons om de oren. Eén van hen zou zeker kunnen. Toch kwam er ook een crazy outsider bovendrijven. Wat nu als deze Bijenkoningin geen vrouw is, maar een man? Veel kijkers vonden dit als Jandino Asporaat klinken. En misschien wel als de Judeska-versie van Dino! Dat zou wat zijn. De acteer-hint past daar dan natuurlijk perfect bij. 'Theater' ook, uiteraard. De cabaretier stond vaak in de theaters. En als iemand zijn stem zo kan omdraaien, is het typetjes-koning Jandino wel! Maar we hebben nóg een suggestie...

Nog een voorspelling

Toch zou een andere bekende man ook kunnen: zanger Alain Clark! De stem van de Bijenkoningin klinkt eigenlijk wel een beetje als die van Alain. Ook passen de hints beter bij hem dan bij Jandino. Zo kan 'Royalty' slaan op het feit dat Alain meeschreef aan het bekende en beruchte Koningslied (je kunt beter niet googelen). Ook 'Lippenstift' past bij hem: Alain kroop voor de TV Kantine eens in de huid van een dragqueen. Acteerervaring - de Bijenkoningin heeft dat, weten we na de vraag van het panel - is ook Alain niet vreemd: naast de TV Kantine, speelde hij ook eens mee in Sesamstraat

En die andere hints dan? Van die theatervoorstelling? Met een beetje fantasie linken we dat ook aan Alain. Hij stond meerdere keren in de theaters met zijn eigen solovoorselling. 

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.