• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

The Masked Singer: Is dit model de Zeemeermin?

Door Robin Heerkens
Zeemeermin The Masked Singer 2022

UPDATE: De Zeemeermin is inmiddels onthuld!

Ook aan fantasykostuums geen gebrek in The Masked Singer 2022! De Zeemeermin en haar mysterieuze voorkomen maken de show onveilig, maar welke BN'er zou er in dit kostuum kunnen zitten? Veronica Superguide verzamelt bewijs en helpt je op weg.

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep! En houd onze overzichtspagina in de gaten voor al het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Benieuwd naar de andere The Masked Singer-kostuums? 

De Zeemeermin

De Zeemeermin maakte haar majestueuze opwachting in de tweede aflevering van The Masked Singer. Het was een en al 'sierlijk' en 'finesse' wat de klok sloeg: is dit een model? Wij denken van wél.

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

De hints vlogen ons om de oren bij de Zeemeermin! Laten we beginnen bij de vragen die het panel mocht stellen. Heeft u ooit een hit gehad? Nou... nee, daar was de Zeemeermin duidelijk over. Ook vroeg Carlo of ze ooit samen met hem een programma presenteerde. Nee, ook niet. Door naar de door het panel geselecteerde hints, waar we erachter komen welke aanwijzingen goed zijn en welke niet. Van de selectie Playboy, Cruise, Duitsland en Fotocamera waren alleen die laatste twee goed.

Tweede optreden

Interessante hints kwamen er voorbij bij het tweede optreden van De Zeemeermin. Zo waren haar vinnen al meerdere keren vroegtijdig gestrand in een competitie. Ook zagen we het nummer 13 voorbij komen. Toch heeft ze wel geluk in de liefde, want haar droomprins had ze al aan het 'vin' geslagen. Een andere opvallende hint was 'boek' en daar ging ook de vraag over van het panel. Of ze had meegewerkt aan een boek. En ja, dat was inderdaad zo. De andere correcte hint was '13'. Duidelijk?

Derde optreden

Het is alweer tijd voor het spetterende derde optreden van het bloedmooie zeewezen. Dit keer zat de excentrieke waarzegster klaar voor een stapel interessante hints. Zo zou De Zeemeermin een 'haantje de voorste' zijn en overal de eerste in willen zijn. De BN'er met paarse staart is niet bang voor verandering volgens de glazen bol en de waarzegster begon uit het niets Duits te praten... De waarzegster heeft ook kaarten gelegd waar een foto van een BN'er waar de gemaskerde zangeres een connectie mee heeft. Eén daarvan is tv-kok Hugo Kennis en de ander was zangeres Samantha Steenwijk. Dat zegt genoeg toch?!

Wie is de Zeemeermin?

Oké, we gaan hier niet heel interessant lopen doen door meerdere namen te noemen. Dit is wat ons betreft érg duidelijk. We voelen ons ook gesterkt door honderden kijkers die hetzelfde roepen. De Zeemeermin is... Loiza Lamers! Het model was ook in Duitsland actief: ze deed mee aan de Duitse versie van Dancing With The Stars. En dat geknip in het hintsfilmpje? Nou, de kappervibe klopt wel: Loiza deed ooit een kappersopleiding en werkte lang in een salon.

Ook is de hint fotocamera natuurlijk een overduidelijke hint richting haar modellencarrière. Dat we 'Op een onbewoond eiland' hoorden tijdens het hintsfilmpje, kunnen we ook op Loiza plakken: ze deed mee aan Expeditie Robinson. Het klopt ook dat ze geen muzikale hit heeft gehad en ook geen programma maakte met Carlo Boszhard.

Na het tweede optreden van de Zeemeermin werd, zoals je bij de hints kunt zien, nog veel meer duidelijk. Ja, Loiza heeft meegewerkt aan een boek dat haar voornaam draagt. Hierin vertelt ze samen met haar moeder hoe het is om er op jonge leeftijd achter te komen dat je in het verkeerde lichaam bent geboren. En dat van die droomprins? Ja, klopt ook. Zo is Loiza al een tijdje dolgelukkig met haar vriend Jelle. En dat 'haar vinnen al meerdere keren vroegtijdig zijn gestrand in een competitie', slaat bijvoorbeeld op Expeditie Robinson: Loiza deed twee keer mee, maar viel vroegtijdig af.

Oftewel: kat in het bakkie, niet te lang over nadenken: De Zeemeermin is Loiza Lamers!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.