The Masked Singer: Is déze radio-dj de Ridder?

De middeleeuwen doen hun intrede in The Masked Singer! De Ridder betreedt het podium, maar de grote vraag is natuurlijk: welke BN'er trok dit harnas aan? Veronica Superguide verzamelt bewijs, helpt je op weg en houdt jou via de overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Door Robin Heerkens
De Ridder The Masked Singer 2022

De Ridder

Deze Ridder liet zichzelf horen in de derde aflevering van The Masked Singer. Wie zou er in het pak kunnen zitten? Nou, volgens ons moet dat wel een hele bekende radio-dj zijn. 

Hints en Aanwijzingen

Eerste optreden

Zoals altijd hebben we ook bij de Ridder verschillende soorten hints. Zo kwamen er weer vragen voorbij die dit kostuum mocht beatwoorden. We weten nu dat hij nooit onenigheid heeft gehad met John de Mol. Ook heeft hij wel eens een programma gepresenteerd. Oké, duidelijk. Verder waren de hints 'Barbecue' en 'Wijn' - waaruit het panel kon kiezen - goed. 

Tweede optreden

Ja, tijd voor het tweede optreden én nieuwe hints. In het filmpje zagen we dat De Ridder helemaal uit z'n plaat kon gaan. Ook wilde hij wat 'inside' information geven. Moeten we dan denken aan Vandaag Inside of Veronica Inside? Ook heeft De Ridder op Nummer 1 gestaan. En iedereen had het er over. In beeld zagen we Lego en een miniatuur Porsche voorbijkomen. De Ridder zegt dat hij niet te paard is gekomen, omdat hij hoogtevrees heeft. En tenslotte kwam de term littekens voorbij.

Van de vragenronde werden we niet veel wijzer. Carlo vroeg of De Ridder over een enorm grote muziekcollectie beschikte. Maar daar kwam een vaag antwoord op - het is maar wat je groot vindt. En op de vraag van Buddy of we met een voormalige profvoetballer te maken hebben, was het antwoord ook nee. 'Autobiografie', 'held' en 'weekend' bleken de juiste hints deze week. Hoeveel opties blijven er voor jou dan over?

Derde optreden

Detective Tineke noemt De Ridder 'een man van de klok': elke werkdag verlaat hij in alle vroegte zijn huis. Daarna kwam er een foto van Youp van 't Hek voorbij: de cabaretier was in Het Glazen Huis regelmatig te gast om Flappie te zingen voor Serious Request. Tot slot toverde Tineke een zak hondenbrokken tevoorschijn: chihuahuavoer, om precies te zijn.

Voor de laatste hint, een soort wokpan, moesten we even nadenken. DJ Gerard Ekdom presenteerde op 3FM de 'Wok 2000', waarin liedjes met het woord 'walk' erin in een ander daglicht kwamen te staan.

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep!

Wie is de Ridder in The Masked Singer?

De Ridder is... radio-dj Gerard Ekdom! Die stelde meerdere barbecueboxen samen, cd's met daarop songs voor tijdens het grillen. Check! Ook 'Wijn' past bij Gerard: de dj heeft ooit een eigen wijn gelanceerd. Nog een keer check! En wat John de Mol betreft: het is wel handig dat de Ridder geen mot heeft met de grote Mol, want... hij werkt voor hem! Gerard zit momenteel bij Radio 10, onderdeel van Talpa Radio. 

En die andere hint dan? Dat eigen programma? Nou, Gerard presenteerde meerdere shows, waaronder Toppop3.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.