• Nieuws

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Boer Zoekt Vrouw 2020

De koeien zijn gemolken, de velden geploegd en het stof van Boer Zoekt Vrouw is neergedwarreld. We maken de score op en kijken naar de slagingskans van de relaties uit de datingshow!

De boeren en de kandidaten zaten zichzelf en elkaar behoorlijk in de weg dit seizoen. Relaties die er veelbelovend uitzagen spatten uiteen, en de grootste twijfelkonten wisten op het laatste moment tóch de liefde uit het vuur te slepen.

Hoe groot is de kans dat de relaties uit Boer Zoekt Vrouw toekomstbestendig zijn? We zetten alle deelnemers even op een rij!

1. Bastiaan en Milou

Milou en de Zeeuwse Bastiaan vielen als een blok voor elkaar, hoewel Bastiaan meerdere malen aangaf géén zin te hebben in een ‘langeafstandsrelatie’. Handig, als je middenin Zeeland woont! Milou is een echte globetrotter: ze werkte in New York en Bangkok en leek weinig zin te hebben in een teruggetrokken bestaan. Hoewel het duo elkaar écht zag zitten leek de afstand (Milou zit vaak in Duitsland) niet te overbruggen…

Bericht wordt geladen...

Nota bene door het coronavirus trok Milou maar bij Bastiaan in, aangezien ze anders zou verpieteren in haar appartement in het buitenland. Dat beviel zó goed dat de twee nog steeds een setje zijn. Het is natuurlijk afwachten hoe dit zich ontwikkelt als Milou de deur weer uit kan… Zeeland is een schitterende provincie, maar er wonen is iets anders dan twee weken een strandhuisje huren. Als je bedenkt dat vissersdorp Arnemuiden het Volendam van de kustprovincie is, dan zóú Milou over een tijdje gillend terug naar Frankfurt kunnen scheuren.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Succeskans: 50%

2. Geert en Angela

De schalkse Geert leek aanvankelijk op de uitbundige Vera te vallen, maar zij pakte vlak vóór de citytrip haar spullen. Ze miste bij Geert, die elke vorm van serieuze communicatie afwimpelde, een bepaalde diepgang. Angela mocht mee op trip en was daar in eerste instantie best blij mee.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Dit veranderde helaas vrij snel. Hoewel alle andere vrouwen naar huis waren liet Geert zich niet van zijn geïnteresseerde, warme kant zien. Shocker: die kanten hád Geert gewoon niet! Tijdens de citytrip overviel Geert Angela met de boodschap dat ze niet goed bij elkaar pasten, maar Angela stond eigenlijk op het punt hetzelfde te doen.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Geert heeft in de tussentijd een andere partner gevonden en Angela is in elk geval blij dat ze meer over zichzelf geleerd heeft. Jammer, maar niets aan te doen.

Bericht wordt geladen...

Succeskans: 0%

3. Geert-Jan en Karine

De vrolijke Geert-Jan viel dit seizoen in positieve én negatieve zin op. Hij shockeerde het land door zich in een paashaaskostuum te wurmen (echt, Geert-Jan, WTF), maar leek wél oprecht te geven om de vrouwen die hij uitnodigde voor de logeerweek. Toen hij moest kiezen wie er mee moest op citytrip stond deze boer gewoon te grienen omdat hij niemand wilde kwetsen.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Geert-Jan nam Karine mee en op Malta was de sfeer soms bijzonder ijzig. Wat bleek: Geert-Jan had gebeld met Jacqueline om te vragen hoe het met haar ging. Wat er precies gebeurde werd niet helemaal duidelijk, maar Karine was woest! Van een relatie kwam niets meer, waarna Geert-Jan het tóch weer probeerde met Jacqueline. Na enig aandringen van Yvon vond Geert-Jan het zelf ook ‘niet echt handig’.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen
Bericht wordt geladen...

Succeskans: 0%

4. Jan en Nienke

Boer Jan gaf dit seizoen toe dat hij wel eens genoot van ‘een pilletje en een snuifje’ en zijn would-be boerinnen waren daardoor meerdere afleveringen van de leg. ‘Te veel informatie’ leek het thema bij Jan, want hij wilde ook even gezegd hebben dat hij gesteriliseerd was (Jan heeft al kinderen uit een eerder huwelijk). Desondanks vond Nienke de praatgrage boer erg leuk, hoewel ze ook de hele tijd twijfelde. ‘Ja, ik geloof wel dat ik hem leuk vind, maar wat nou als hij mij leuker vind dan ik hem, kan ik hem dat wel aandoen?’

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Ondanks dat dodelijk vermoeiende gemuts sprong de vonk tóch over. Jans zorgboerderij ligt stil vanwege het coronavirus, maar Nienke helpt hem graag een handje. Jan zag er ook wat minder pafferig uit tijdens deze reünie, en het lijkt erg goed te gaan met de liefde.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Hoewel de aanloop nogal hobbelig was hebben we stiekem best wat vertrouwen in dit koppel!

Bericht wordt geladen...

Succeskans: 75%

5. Annemiek

'Hoe kan het dat zo’n leuke Annemiek nog geen vriend heeft gevonden?’, dacht Nederland collectief toen de kandidaten werden voorgesteld. Welnu, dat werd in dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw al snel duidelijk. De Drentse twijfelde op voorhand al over de mannen die had uitgekozen, en was zo gesloten als de Extra Beveiligde Inrichting van de gevangenis in Vught.

Bericht wordt geladen...

Annemiek zwoegde op de boerderij, praatte weinig met haar aanbidders en het leek er zelfs op dat ze haar alleen maar in de weg liepen! Het was pijnlijk en ongemakkelijk voor Annemiek, de mannen én de kijkers thuis. Uiteindelijk léék ze Erik leuk te vinden, maar die woonde maar liefst... 120 kilometer verderop. Daar woonde hij trouwens ook al vóór hij bij Annemiek logeerde, wat het allemaal nét dat beetje kanslozer maakte.

Bericht wordt geladen...

Yvon sprak met Annemiek, en ze vertelde dat het inmiddels weer goed met haar ging. Ook vertelde ze over haar moeilijke jeugd met een zieke moeder, waardoor ze haar problemen pas wil delen als ze er al een oplossing voor heeft. Ja, dan wordt een relatie lastig want die bestaat uit twee personen. We blijven duimen!

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Succeskans: -10%

Buitencategorie: Willem en Rineke

Willem was een van de minder populaire boeren aan het begin van Boer Zoekt Vrouw. De Veehouder kreeg ‘slechts’ zes brieven, en kwam daardoor niet meer voorbij op televisie. Het voordeel was wél dat hij daardoor extra veel tijd had om te daten en Rineke leerde kennen. De twee hadden een tijdje een knipperlichtrelatie, maar uiteindelijk wilde ze tóch verkering met Willem.

BZV-recap: de meest kansrijke (en kansloze!) nieuwe stellen

Tijdens een korte videovergadering met Yvon sprak het stel zelfs al over trouwen! Waar de populaire boeren het dit seizoen behoorlijk lieten afweten maakten Willem en Rineke een boel goed. We geloven in jullie!

Succeskans: 95%

Boer Zoekt Vrouw

Op relatiegebied was het een vreemde jaargang van Boer Zoekt Vrouw. Nog nooit vroegen kijkers zich zó vaak af waarom de boeren eigenlijk meededen, en de kandidaten zaten zichzelf enorm in de weg.

Dat wil niet zeggen dat het saai was: hier vind je de grappigste, pijnlijkste en raarste fragmenten van het afgelopen seizoen Boer Zoekt Vrouw terug!

Foto: KRO-NCRV/Linelle Deunk