Boer Jan in Boer Zoekt Vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boer Jan in Boer Zoekt Vrouw

Veelbesproken BzV-boer Jan moet zorgboerderij sluiten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Boer Jan uit het huidige seizoen Boer zoekt Vrouw wordt momenteel - net als duizenden andere Nederlanders - hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Zijn zorgboerderij zit al enige tijd op slot en dat komt wel érg slecht uit.

De veelbesproken deelnemer van BzV, die met zijn drugsbekentenis érg veel reacties losmaakte, mag geen cliënten meer ontvangen door de coronacrisis. "We zijn nu alles aan het klaarmaken. Cliënten mogen we voorlopig niet meer ontvangen. Dat is heel jammer. Het is niet leuk, maar we redden ons wel", zegt zijn moeder Mariët geëmotioneerd in weekblad Story.

Timing kon niet slechter

Op de zorgboerderij van Jan lopen 'normaal' gezien zo'n twaalf cliënten rond, mensen met een handicap die niet goed mee kunnen draaien in de maatschappij. Deze krachten moet hij nu missen. En met vier koeien, twee honden, een varken, zes geiten én een kudde van 125 schapen, komt het natuurlijk nóóit goed uit wanneer werknemers wegvallen. Toch is het nu extra zuur. "We zitten op dit moment midden in in de lammerentijd, die tot ongeveer april loopt", legt Mariët uit. Volgens Story is dit precies de periode waarin vijftig procent van de jaarlijkse arbeid die een schapenboer heeft, moet worden geleverd. Extra pijnlijk dus!

Boer zoekt Vrouw

Hopelijk hield Jan een leuke dame over aan zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur, dat zal de corona-pijn wellicht een béétje kunnen verzachten. Momenteel zitten we overigens nog middenin de 'logeerweek'. Bij boer Geert Jan verliet één van de dames zélf het erf, maar bij Jan zijn er nog altijd drie vrouwen over. Wie stuurt hij naar huis? Vera, Froukje of Nienke? We gaan het zondag zien!

Veelbesproken BzV-boer Jan moet zorgboerderij sluiten
Vera, Froukje, Jan en Nienke.

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Linelle Deunk.

Lees verder