Annemiek en Erik in Boer zoekt Vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Annemiek en Erik in Boer zoekt Vrouw

9 ongemakkelijke en lieve hoogtepunten uit Boer zoekt Vrouw

|
|

Laatste update:

Het Boer zoekt Vrouw-seizoen is bijna afgelopen. We krijgen alleen nog de reünie-aflevering (voor Bastiaan en Milou geen verrassing meer) en dan vallen we in een BzV-loos zwart gat. Laten we alvast terugblikken op de meest lieve en ongemakkelijke momenten van de afgelopen weken.

1. Piñata’s meppen

Boer zoekt Vrouw regelde dit jaar weer een stel kneuterige, maar ook verrassende, totáál uit de lucht gegrepen dagdate-uitjes waar de boeren zelf waarschijnlijk nóóit voor hadden gekozen. De nuchtere Braboboer Geert die piñata’s ging meppen met zijn dames? Euh… goed idee, said no one ever. Maar: Geert leerde zijn dames wél meteen kennen. Heel. Hard. Kennen.

2. Geert Jan en zijn konijnenpak

‘GeeJee’ verraste z’n logees door op dag één al in de verkleedkist te duiken. Hij hulde zich in een roze konijnenpak en brak het ijs – voor zover dat al niet volledig was ingezakt. Een paar dagen later zou ‘ie ook een sjeik-kostuum aantrekken en stiekem zijn we benieuwd wat er nog meer in die verkleedkist zat. Zijn hier nog beelden van, Yvon?

3. Jan gooit ’t in de groep

Boer Jan shockeerde tijdens de logeerweek een stel kijkers, Angela de Jong én één van zijn dames, Froukje. En dat kwam natuurlijk allemaal door zijn drugsonthulling. Hij vertelde dat ‘ie wel eens een pilletje popt en af en toe een snuifje doet. Je kunt zeggen wat je wil, maar zó’n moderne, open-minded boer zagen we niet eerder. Die openhartigheid kwam later nog een keertje terug. Jan gaf toe dat hij zich liet steriliseren.

4. De ‘desperate housewives’

Bastiaans overgebleven dames Milou en Elise konden elkaars bloed wel drinken, zo leek het. Van heerlijke steken onder water van Elise – ‘je mag onze werkster worden, Milou’ – tot spannende flirtacties van Milou waar Elise bij zat. Op een gegeven moment groeiden de dames wat meer naar elkaar toe, maar het leek erop dat dát vooral kwam omdat Bastiaan ze de héle dag in de steek liet voor zijn witlofpennen. Ze gingen uit een mix van pure wanhoop en verveling dan maar het hele huis, inclusief toiletpot, poetsen en toverden een diner op tafel. Het ongemak droop er aan alle kanten af. Gelukkig leek het vooral de schuld van de montage dat de dames het ogenschijnlijk niet goed konden vinden; in het ‘echt’ zijn ze vriendinnen.

5. Geert Jan kan niet kiezen

Was het de wijnproeverij waardoor GJ zo hoog in zijn emoties zat? Of het nu de alcohol was of niet: onze knuffelboer luchtte zijn hart net voor het definitieve keuzemoment. Met als gevolg een tipsy spraakwaterval recht uit het hart. Hij kon écht niet kiezen tussen Jacqueline en Karine. Of ‘de moeilijkste keuze van mijn leven’ uiteindelijk de juist was, horen we vanavond.

6. Erik wil niet weg

Arme Erik! Op een gegeven moment bleef hij als enige over bij Annemiek, die uiteindelijk toch besloot dat de afstand tussen hen - Drenthe en Gelderland - een relatie uiteindelijk zou nekken. Erik zat al boven, pakte zijn spullen, maar toen kwam Yvon. Die gaf wat niet-zo subtiele hints en vroeg zich hardop af wáárom hij zich weg liet 'sturen'. Moest hij niet wat meer met Annemiek praten over de situatie? Erik deed nog een poging. Tevergeefs. Annemiek wilde niet en zorgde voor een bitterzoet afscheid door Erik te knuffelen én te kussen. Aww....

7. Annemiek breekt

Direct daarna liet Annemiek even alle emoties de vrije loop bij Boer zoekt Vrouw-oppermama Yvon Jaspers. Ook vertelde ze over haar ouders, die in haar jeugd gingen scheiden. Dat speelt natuurlijk ook allemaal een rol bij een eventueel nieuwe relatie. Annemieks ontroerende openhartigheid zorgde gelukkig ook voor iets meer waardering bij de normaal zo meedogenloze twitteraars.

8. Bastiaan hartje Milou

Wat een ontlading! Na dagen van touwtrekken tussen Milou en Elise maakte Bastiaan tijdens het definitieve keuzemoment in één klap een einde aan alle twijfel: hij ging voor Milou! En terwijl Elise boven letterlijk uithuilde bij Yvon, vloog hij Milou in de armen voor een ongegeneerd potje tongworstelen. Ondanks toekomstige beren op de weg (Milou woont in Duitsland) vlogen de vonken eraf tijdens hun citytrip. En we zagen ze in een promo al samen op de BzV-reünie aankomen, dus... dit is misschien wel het enige koppeltje van dit seizoen! 

9. Geert zoekt Geert

We sluiten af met een ongemakkelijk moment. Geert en Angela die na een paar dagen citytrip pas praten over hun 'relatiestatus'. Onder het genot van een stomend cappuccino'tje dropt Geert een ijskoude bom. Hij is bang dat Angela hém niet kan bijhouden in zijn doen en laten. Dat ze te rustig is. Ze passen niet bij elkaar. Iets waar Angela overigens al uit was, die wachtte al die dagen op 'actie' van Geert. Oftewel: het kabbelde en kabbelde, waardoor Geerts slechtnieuwsgesprek zo insloeg als een bom. Op twitter ontstond meteen een massale #TeamAngela-beweging die vond dat Geert - op z'n Brabants - eens efkes zelluf in de spiegel moet kijkuh.

Boer zoekt Vrouw is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Lees verder