Thor en Loki

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thor en Loki

Assemble! De 9 beste superheldenduo’s

|
|

Laatste update:

Nu de nieuwe avonturen van The Falcon and the Winter Soldier op Disney+ staan, kijken we terug naar een paar illustere voorgangers. Dit zijn negen van de beste superheldenduo’s ooit!

9. Wolverine & X-23

Logan

In Hugh Jackmans laatste uitstapje als Wolverine, Logan, leren we de (ex-)superheld van een heel andere kant kennen. Hij verzorgt een demente Professor X en beschermt een jonge mutant: Laura Kinney. Hoewel er de laatste jaren geen mutanten meer geboren worden (door de plannetjes van een chemisch concern), is Laura gecreëerd uit het bloed van Wolverine. De jongedame heeft al zijn powers en is zelfs als kind al enorm gevaarlijk en bloeddorstig!

Door samen te werken met Wolverine weet X-23 uiteindelijk naar Canada te ontsnappen… Het is helaas wel het laatste dat Logan doet. Tenminste, tot aan de onvermijdelijke reboot. Er was sprake van een spin-off-film over Laura Kinney, maar door de overname van Fox door Disney lijkt deze er helaas niet meer te komen.

8. Rocket Raccoon & Groot

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy bracht je helden als Star-Lord, Gamorra en Drax the Destroyer. De grappigste leden van het team zijn echter de pratende wasbeer Rocket (Bradley Cooper) en de loeisterke boom Groot (Vin Diesel).

Wat de superkracht van Rocket precies is, is niet helemaal duidelijk. Dankzij verschrikkelijke experimenten is hij tactisch enorm sterk en bijzonder agressief. Daarnaast kan hij praten, wat... voor een wasbeer inderdaad een superkracht is. Groot is enorm sterk en kan allerlei soorten takken uit zijn lijf laten groeien. Praten… is wel een beetje een probleem voor ‘m. In zekere zin is deze wandelende boom zelfs onsterfelijk!

7. Thor & Loki

Thor

Dondergod Thor (Chris Hemsworth) is een bijzonder sterke superheld, maar hij was lange tijd ook nogal… saai. Hij vocht tegen trollen, bezocht de aarde en snapte vervolgens helemaal niets van deze nieuwe omgeving. Gelukkig was zijn kwaadaardige broer Loki (Tom Hiddleston) er óók nog, om de Thor-films een beetje interessant te maken.

6. Nite Owl & Rorschach

Watchmen

In Watchmen leren we de superhelden Rorschach en Nite Owl kennen, die samen een indrukwekkend duo vormen! Nite Owl is een soort slimme, Batman-achtige uitvinder die vecht met slimme snufjes en Rorschach… is vooral gestoord en hypergewelddadig.

Nite Owl mag Rorschach eigenlijk helemaal niet zo: hij stinkt, is paranoïde en heeft lak aan normale omgangsvormen. Rorschachs instinct als misdaadbestrijder is echter ongeëvenaard, waardoor de twee tóch blijven samenwerken. Na Rorschachs spectaculaire dood wordt hij in de Watchmen-serie een racistisch symbool.

5. The Green Hornet & Kato

The Green Hornet

The Green Hornet begon als een soort Batman-kopie, maar werd uiteindelijk een échte cultheld. Dit kwam voornamelijk door zijn sidekick Kato, die werd gespeeld door… Bruce Lee! De Green Hornet deed zich voor als gangster om contact te leggen met de onderwereld, om vervolgens bewijsmateriaal aan de politie te geven. Dit liep vaak niet helemaal lekker, maar gelukkig verscheen Kato nét op tijd om iedereen tegen z’n smoel te schoppen!

Door zich voor te doen als ‘misdadigers’ kwamen The Green Hornet en Kato zelfs in contact met… Batman en Robin! Na een hard gevecht liet The Green Hornet een bende postzegelvervalsers(!) oppakken door Batman. Ongeveer 50 jaar later zou Avengers: Infinity War claimen "de meest ambitieuze cross-over ooit" te zijn, maar jij en ik weten na het zien van deze beelden dat dit een keiharde leugen was.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

4. Scarlet Witch & Vision

WandaVision

Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) waren in de Avengers-films enorm onderbelicht. Wanda Maximoff kon toveren ofzo, en Vision was een robot: het stel werd verliefd totdat Thanos Vision doodde. Omdat Scarlet Witch en Vision meestal te zien waren in de overvolle Avengers-films, wilde hun tragische liefde maar niet écht tot leven komen. Totdat…

…het stel in WandaVision véél meer aandacht kreeg. Olsen en Bettany kregen eindelijk de kans om hun helden van een persoonlijkheid te voorzien. Dat was hoognodig, en het verhaal van Wanda en Vision werd eindelijk écht een emotionele reis.

3. Deadpool & Colossus

Deadpool

In Deadpool en Deadpool 2 kibbelen Colossus (Stefan Kapicic) en Wade Wilson (Ryan Reynolds) er voortdurend op los! De oersterke maar brave Colossus is de aangever voor de lopende grappenwaterval die Deadpool heet.

Colossus heeft (bijna) oneindig geduld met de knotsgekke Deadpool: hij probeert Wilson ervan te overtuigen om zijn powers in te zetten bij de X-Men. Hoewel Deadpool hem altijd teleurstelt, blijft Colossus het proberen. We zijn benieuwd hoe het stel in Deadpool 3 weer in de problemen komt!

2. Iron Man & Spider-Man

Spider-Man en The Avengers

In de nieuwe Marvel-films trad Tony Stark (Robert Downey Jr.) op als mentor van Peter Parker (Tom Holland). Dit week behoorlijk af van de eerdere Spider-Man-films, maar het leverde een paar uitstekende scènes op! Tony Stark ziet wel een nieuwe superheld in Spider-Man, die New York veilig kan houden als The Avengers écht belangrijke dingen aan het doen zijn.

Iron Man leerde Spider-Man alles over het zijn van een superheld, en deed dat nét op tijd! Parker verdween aan het einde van Avengers: Infinity War, en keerde terug in Endgame waarin Iron Man het loodje legde. Stark speelt echter nog wel een postume rol in Spider-Man: Far From Home. Schijnbaar zal Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) in het vervolg wat beter op Peter Parker letten...

1. Batman & Robin

Batman

Bruce Wayne en Dick Grayson zijn waarschijnlijk hét bekendste superheldenduo ter wereld: Batman en Robin! Wayne werd een superheld nadat zijn ouders werden vermoord. Toen de jonge acrobaat Dick hetzelfde overkwam, nam de miljardair hem in huis en trainde hem tot een formidabele superheld/sidekick.

Batman en Robin zijn een iconisch duo, maar in de meeste Batman-films is Robin helemaal niet te bekennen. In Batman Forever ging het nog best goed met Val Kilmer en Chris O’Donnell, maar Batman & Robin sloeg de plank helemaal mis en was véél te campy. Sindsdien is er in de grimmige Bat-wereld geen plaats meer voor de bontgekleurde sidekick.

The Falcon and the Winter Soldier

Op Disney+ staat de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier inmiddels voor je klaar. Passen Anthony Mackie en Sebastian Stan binnenkort ook naadloos in dit rijtje? Hier check je alles dat je moet weten vóór je de nieuwe superheldenserie kijkt!

Lees verder