Green Hornet

Veronica Superguide logo
Green Hornet

The Green Hornet en Kato krijgen een reboot!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De cultsuperheld Green Hornet en zijn dodelijke sidekick Kato krijgen nog een kans in de bioscoop! Universal is van plan om het nog een keertje met het duo te proberen.

De vorige Green Hornet-film uit 2011, met Seth Rogen als Britt Reid en Jay Chou als Kato is een curieuze film. Hij werd niet goed ontvangen, maar haalde toch een aardige 250 miljoen dollar aan opbrengst binnen. Toch werd het geen doorslaand succes omdat er niet goed naar het budget gekeken werd.

De film werd opgenomen in de Los Angeles (duur!) en werd in 3D opgenomen (ook duur!) Terwijl daar in de film bijna niets van te merken was. Daarnaast was de nieuwe versie echt een actiecomedy, terwijl de serie wel ‘campy’ was, maar met een uitgestreken gezicht.

Een sequel werd dus meteen afgeblazen, en Universal kocht een paar jaar later de rechten op Green Hornet. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe film, getiteld: The Green Hornet And Kato.

The Green Hornet was in de jaren 60 te zien en draaide om de uitgever Britt Reid die in de avonduren het recht in eigen hand nam. De serie betekende het Amerikaanse debuut van Bruce Lee, als Kato, en is mede daardoor enorm geliefd. In Kill Bill en Once Upon A Time… In Hollywood wordt er ook veelvuldig naar deze serie geknipoogd. Als je de intromuziek één keer gehoord hebt vergeet je hem nooit meer!

Het is nog niet duidelijk wanneer The Green Hornet And Kato in de bioscoop verschijnt. Het kan nog even duren, maar het is leuk om te weten dat de superhelden weer onderweg zijn!

Lees verder