De beste en slechtste films van… George Clooney!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste en slechtste films van… George Clooney!

De beste en slechtste films van… George Clooney!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

George Clooney wordt vandaag 58 jaar! Ter ere van de jarige job, kijken we naar een paar zijn beste (en slechtste!) rollen.

Spy Kids 3D

George Clooney is maar eventjes te zien in Spy Kids 3D, als president Devlin, die de Spy Kids weer aan het werk zet. Regisseur Robert Rodriguez was letterlijk tegelijkertijd nóg een film aan het maken: omdat Antonio Banderas en Salma Hayek hier ook een hoofdrol in hadden, zijn ze in Spy Kids 3D amper te zien. 

Het is echt niet best!

Sylvester Stallone ‘verdiende’ een Razzie Award voor Slechtste Bijrol in Spy Kids 3D. Heb je zó veel sterren tot je beschikking (Clooney, Banderas, Hayek, Stallone, Ricardo Montalbán, Danny Trejo, Steve Buscemi, e.v.a.) is dit het resultaat!

Batman & Robin

Batman & Robin is de belachelijkste Batman-film ooit, en dan niet op de juiste manier zoals de oude versie met Adam West. De camera bleef maar hangen op Batmans (Clooney) kruis en het achterwerk van Robin (Chris O’Donnell); het Bat-kostuum had ineens Bat-tepels, en de woordgrappen van Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) waren echt too much.

Er waren nog meer Bat-sequels gepland, maar door de ijzige ontvangst van deze film zetten die in de ijskast. Clooney zwoer nóóit meer Batman te spelen, en bood regelmatig zijn excuses aan voor deze film. Een tijdje geleden zelfs nog!

En hier snapte George de clou wél!

ER

George Clooney brak écht door met zijn rol als kinderarts Doug Ross in ER. Na een veelbewogen jeugd is zijn privéleven een rommeltje, en verslijt hij de ene vriendin na de andere. Net als George Clooney echt, trouwens.

Voor zijn patiënten ging Ross wél heel erg ver. Soms misschien té!

Clooney speelde van 1995 tot 1999 een hoofdrol in het ziekenhuisdrama. In de allerlaatste aflevering, uit 2009, kwam hij stiekem nog een keertje langs om het publiek vaarwel te zeggen. Door zijn sterrenstatus werd hij ook gevraagd om de hoofdrol te spelen in…

Three Kings

George Clooney speelt majoor Archie Gates, die tijdens de Golfoorlog een vracht goud op het spoor komt. Met een paar collega’s toert hij door de woestijn, op zoek naar de gigantische schat. De oorlog is toch een betrekkelijk lachertje, dus tijd zat! Gelukkig voor Clooney (en ons!) overleefde zijn carrière het gruwelijke Batman & Robin.

De film, met naast Clooney ook Mark Wahlberg en Ice Cube, is een comedy, actiefilm én een aanklacht tegen zinloze oorlogvoering in één. Binnenkort doet hij dit nog eens dunnetjes over, als regisseur van Catch-22: een zwarte comedy over de Tweede Wereldoorlog. Wanneer deze nieuwe miniserie, gebaseerd op het beroemde boek, in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Syriana

Oliemaatschappijen halen de meest gewetenloze trucs uit om hun voorraad in het Midden-Oosten veilig te stellen. De vier verhaallijnen van Syriana brengen dit schrijnend in beeld.

Clooney won een Oscar (Beste Bijrol) als Bob Barnes, een CIA-agent die een bizar complot op het spoor komt om de lokale prins te vermoorden. De opnames, waarin Barnes gemarteld wordt door een bruut van Hezbollah, leverden Clooney helaas zware rugproblemen op.

Out Of Sight

George Clooney’s grootste talent is het spelen van een boef met een gouden hart. In 1998 deed hij dit voor Out Of Sight, met Ving Rhames én Jennifer Lopez. Hij ontsnapt uit de gevangenis om een stapel diamanten te jatten, en FBI-agent Lopez valt als een blok voor de schavuit. Wat zou je zelf doen?

In wezen is Clooney’s rol in Out Of Sight een opmaat naar déze remake van een Frank Sinatra(!)-film...

Ocean’s Eleven

Soms is filmmaken helemaal niet zo moeilijk! Je verzamelt elf grote filmsterren (o.a. Clooney, Brad Pitt, Bernie Mac, Matt Damon), gooit er een miljoentje of tachtig tegenaan, en je eindigt met een spannende en écht grappige misdaadfilm, met dank aan de superstijlvolle regisseur Steven Soderbergh.

Clooney schittert als de charmante schurk Danny Ocean, die een enorm casino probeert te beroven met een team specialisten. Woest aantrekkelijk, charmant mét respect voor dames. Oh, George!

Ocean’s Twelve, de sequel uit 2004, was een stuk minder goed. De lol spatte van Eleven af, maar Twelve leek alleen maar gefilmd te zijn zodat Clooney en co. een goedkope wereldreis konden afleggen. Omdat Ocean's Thirteen wel weer tof was, hopen we dat de heren binnenkort weer zin hebben om een pilsje te pakken in Thailand of Marokko, ofzo. De tijd voor Ocean's Fourteen begint te dringen.

Lees verder