Spinnenplaag: alle Spider-Manfilms van slechtste naar beste

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spinnenplaag: alle Spider-Manfilms van slechtste naar beste

Spinnenplaag: alle Spider-Manfilms van slechtste naar beste

|
|

Laatste update:

Nu Spider-Man: Far From Home uit is, nemen we natuurlijk weer uitgebreid de tijd om de Spider-Man filmranking op te maken. Waar past deze nieuwe superheldenfilm in het alsmaar groeiende Spider-Versum?

6. The Amazing Spider-Man

Jammer dat Sam Raimi er geen zin meer in had, want ondanks het teleurstellende derde deel hadden we best nog een filmpje of twee met Tobey Maguire en Kirsten Dunst mee willen pikken. Deze reboot kwam wat ons betreft dan ook veel te snel. We hadden het tenslotte niet lang daarvoor allemaal eens eerder, en eerlijk gezegd beter, gezien. Maar los daarvan kijkt deze reboot lekker weg, niet in de laatste plaats dankzij de (toen al verliefde) Andrew Garfield en Emma Stone.

The Amazing Spider-Man

5. Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home houdt een heleboel ballen in de lucht en mist daarom net iets te veel focus om Homecoming te overtreffen. Dat gezegd hebbende is het ‘schoolreisje door Europa’-concept heerlijk verfrissend en blijft Tom Holland verrassen als Peter Parker. Vooral een heel erg grappige Spider-Man film die het tevens lukt om een van de gekkere Spidey-schurken (Jake Gyllenhaal als Mysterio) uitstekend naar het witte doek te brengen.

Spider-Man: Far From Home

4. Spider-Man: Homecoming

In Spider-Man: Homecoming wordt ons favoriete webhoofd (de titel zegt het al) eindelijk het MCU ingeloodst. Dat resulteert onder meer in een belangrijke bijrol voor Tony ‘Iron Man’ Stark. Tom Holland is misschien wat jong voor de titelrol, maar dat maakt hij ruimschoots goed met zijn talent, charme en gevoel voor humor. Jammer genoeg speelt het scenario van Spider-Man: Homecoming het net iets te veel op safe om echt een verpletterende indruk te maken.

Spider-Man: Homecoming

3. Spider-Man 2

Spider-Man 2 overtreft in veel opzichten zijn voorganger. Zo zien de actiescènes er wat gelikter uit dan in het eerste deel en is er ook ruimte voor meer humor. Ook de speciale effecten zijn geweldig, waardoor de klassieke superschurk Doctor Octopus vol overtuiging zijn bioscoopdebuut maakt. Het feestje wordt alleen een beetje vergald door Tante May, die iedere scène waar ze in zit weet om te buigen tot een prekerige EO-film van de week.

Spider-Man 2

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Laat je niet misleiden door de timing: Spider-Man: Into the Spider-Verse is meer dan een zoethoudertje tot Spider-Man: Far from Home verschijnt. Veel meer zelfs! Meer dan alle andere films in deze lijst durft Into the Spider-Verse zijn eigen ding te doen, wat resulteert in de meest originele en innovatieve Spidey-film tot nu toe. Voeg daarbij de adembenemende animatiestijl, de hoge grapdichtheid en de heerlijke cast, en je hebt de beste superheldenfilm van het jaar!

Spider-Man: Into the Spider-Verse

1. Spider-Man

In 2002 maakte de klassieke Marvel-held eindelijk zijn debuut op het witte doek. En hoe! Tobey Maguire was perfect als de charmante klungel Peter Parker en dankzij Kirsten Dunst werden we allemaal weer stapelverliefd op Mary-Jane. De baanbrekende speciale effecten zorgden er daarnaast voor dat we Spidey voor het eerst op overtuigende wijze door New York zagen slingeren. Zo magisch als de eerste film zal het nooit meer worden, hoewel Spider-Man: Into the Spider-Verse verrassend dicht in de buurt komt!

Spinnenplaag: alle Spider-Manfilms van slechtste naar beste

Lees verder