Spider-Man: Into The Spider-Verse al verzekerd van sequels én een spin-off!

Spider-Man: Into The Spider-Verse al verzekerd van sequels én een spin-off!

Spider-Man: Into The Spider-Verse draait nog niet in de bioscoop, maar krijgt sowieso al een vervolg én een spin-off (no pun intended)!

Sony Pictures Animation werkt al aan een sequel voor het verbluffend ogende Into The Spider-Verse. Er is nog niets over het verhaal bekend, maar de eerste film laat een paar losse eindjes liggen die later aan elkaar geknoopt kunnen worden.

Tegelijkertijd is het werk óók begonnen aan een spin-off (spider-off?) die zich richt op de vrouwelijke versies van Spider-Man. Op basis van Into The Spider-Verse kunnen we sowieso rekenen op Gwen Stacy (Spider-Gwen), Kimiko Glenn (Silk) en Mayday Parker (Spider-Girl). 

Spider-Man: Into The Spider-Verse

In Into The Spider-Verse vervaagt de grens tussen verschillende dimensies, waardoor de Spider-Mans uit afwijkende realiteiten elkaar zomaar ontmoeten! Over het verhaal is verder nog niet zoveel bekend, maar we nemen aan dat de aanwezigheid van Doctor Octopus en Kingpin er iets mee te maken heeft. Hoe dan ook: het gat tussen de dimensies moet snel gedicht worden vóór alle realiteiten imploderen!

Wat opvalt aan Spider-Man: Into The Spider-Verse is de sublieme animatie. De verschillende Spider-personen behouden allemaal de stijl uit hun eigen comics, maar de film blijft er geweldig uitzien. Sony Pictures Imageworks combineerde traditionele comic-technieken met VR-achtige 3D-animatie.

In de Nederlandse versie wordt de stem van Miles Morales ingesproken door Ronnie Flex, en neemt Thijs Römer de stem van Peter Parker voor zijn rekening. Buddy Vedder is te horen als de weirde Spider-Ham, en verder spelen o.a. Kim van Kooten, Edwin Jonker en Holly Mae Brood mee. Speciale aandacht is er voor Frank Lammers, die Spider-Man Noir inspreekt. In de Engelse versie wordt deze rol ingevuld door ons (en waarschijnlijk jullie) idool Nicolas Cage, dus hij kan zijn borst natmaken!

Spider-Man: Into The Spider-Verse draait vanaf 20 december in de bioscoop.