Crossover-tijd! Welke films en series zou jíj door elkaar husselen?

Crossover-tijd! Welke films en series zou jíj door elkaar husselen?

Door de première van The Predator komen onzalige herinneringen bovendrijven, van die keer dat de buitenaardse jager het opnam tegen de Alien. Déze crossovers zouden we... wél graag willen zien.

Vooral in de b-filmcategorie komen helden en schurken uit de ene film terecht in een ander filmuniversum. Denk aan Alien vs. Predator, Freddy vs. Jason en King Kong vs. Godzilla (die trouwens een remake krijgt). Als we dan tóch bezig zijn, pakken we het graag groots aan!

James Bond + Jason Bourne

James Bond is onbetwist de beste geheimagent in de filmgeschiedenis (hoewel Ethan Hunt hem op de hielen zit, en Jason Bourne hem zó in elkaar beukt). Aangezien James Bond momenteel in een wat ‘realistischere’ fase zit, behoort een crossover met Jason Bourne tot de mogelijkheden. Er zal wat werk verzet moeten worden, maar minder dan in de ‘Pierce Brosnan verwoest een kasteel op de zuidpool in een onzichtbare BMW’-fase.

Bond kan getipt worden door de CIA, dat er een gevaarlijk persoon in de buurt is, waarna de jacht begint. Bourne is een meester in het ontwijken van de autoriteiten, dus Daniel Craig heeft hem niet zomaar te pakken.

Natuurlijk ontdekt 007 dat er iets niet in de haak is, waarna hij met Bourne samenwerkt om een paar Russen om te leggen, of iets dergelijks. Misschien komt Ethan Hunt (Tom Cruise) óók nog even helpen, of... zat hij achter de tip. Spionnenbonanza!

The Fast And The Furious + Mission Impossible

Hoewel… Misschien heeft Tom Cruise het zelf te druk! The Fast And The Furious begon aardig low-key: Vin Diesel runde een groep racers die overvallen pleegde en er als een speer vandoor gingen. Door de jaren heen werden de kraken groter, de vijanden internationaler en de stunts steeds gekker!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Mission: Impossible-reeks. Tom Cruise doet al zijn stunts zelf, maar wat als de misdaad zó groot is dat er nóg meer stunts nodig zijn? Dan roep je de hulp in van Vin Diesel en gang.

Harry Potter + Saving Private Ryan

Tovenaars mengen zich zo min mogelijk in de zaken van de dreuzels, maar volgens de boeken maken ze soms een uitzondering. Albus Dumbledore versloeg Gellert Grindelwald in 1945(!) en Grindelwalds ‘filosofie’ vertoont ook verdacht veel overeenkomsten met die van nazi-Duitsland.

In Fantastic Beasts praten Newt Scamander en Jacob Kowalski uitgebreid over hun dienstjaren in de Eerste Wereldoorlog. Als je dan tóch dit soort vreemde verwijzingen maakt, kun je er net zo goed een echte film over maken. Luchtgevechten tussen Fokker-vliegtuigen en draken; Johnny Depp die dogfights uitvecht met een squadron Spitfires en Eddie Redmayne die op een magische zeekomkommer jaagt op U-boten.

De gedachte laat ons niet meer los!

Sherlock + Hannibal Lecter

Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) staat bekend om het oplossen van gruwelijke misdrijven, terwijl zijn kameraad John Watson (Martin Freeman)... er een beetje bijloopt. Wat als het duo wordt geconfronteerd met een geniale, beestachtige killer als… Hannibal Lecter? Krijgen ze de moordenaar te pakken, of lijden Holmes en Watson pijnlijk gezichtsverlies (letterlijk, als Lecter toevallig trek krijgt)?

‘Maar Superguide’, denk je misschien, ‘Hannibal Lecter kan Sherlock niet vermoorden, en Sherlock kan Lecter niet oppakken!’ Daar heb je helemaal gelijk in, zeker wat betreft het eerste. Sherlock Holmes hoeft Lecter echter niet te arresteren, hij moet alleen zijn gruwelijke misdaad oplossen.

Zelfs áls Hannibal gepakt wordt, kan hij altijd nog op een bloederige manier ontsnappen. De zogenaamde ‘operatie geslaagd, patiënt overleden’-aanpak.

Wolverine + Deadpool (maar maakt eigenlijk niet uit wie)

Naast één van de populairste Marvel-figuren, is Wolverine momenteel een groot mysterie. Hugh Jackman stopte na Logan (2017) als de onverwoestbare woesteling, waardoor de rol eigenlijk voor het oprapen ligt. Als iemand het aandurft natuurlijk, want het is moeilijk voor te stellen wie Jackman op moet volgen.

Door zijn antisociale karakter kan Wolverine een prima tegenhanger zijn van bijvoorbeeld de brave Spider-Man, of de gestoorde Deadpool. Sinds X-Men Origins: Wolverine heeft hij richting de laatste nog iets goed te maken…

Aangezien Deadpool en Wolverine nog steeds bij Fox horen, kan er al meteen begonnen worden. De twee helden hebben hun gewelddadigheid in elk geval met elkaar gemeen: Logan en Deadpool hebben allebei een R-rating.

Waarschijnlijk wacht men echter de overname door Disney nog even af; misschien komen er nog plannen voor de figuren in het Marvel Cinematic Universe. Ryan Reynolds kan in elk geval niet wachten!

Hoewel het erg grappig is om over mogelijke crossovers na te denken, is de kans groot dat bovenstaande ideeën op een regelrechte ramp zouden uitdraaien. Wat is jouw gedroomde combinatie? Laat het weten op Facebook!