Zomertijd: zonnige feelgood-films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zomertijd: zonnige feelgood-films

Zomertijd: zonnige feelgood-films

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Komend weekend begint de zomertijd. En ook al is het buiten nog een tikkie grijs en grauw, dat kan nooit meer lang duren! Om alvast een beetje in de stemming te komen, zetten we in dit toplijstje zodoende graag vijf zonnige feelgood-films voor je op een rijtje.

1. Dirty Dancing

Now I've had the time of my life… Wie denkt er niet met heel veel plezier terug aan Dirty Dancing? In deze feelgood-film moeten star-crossed lovers Baby en Johnny heel wat obstakels (ouders, ritmegevoel) overwinnen om toch in elkaars armen te belanden. En dat bedoelen we heel letterlijk: denk maar eens terug aan de iconische lift aan het einde van de film. Als daar je koude winterhart niet van ontdooit, weten wij het ook niet meer! PS Zorg wel dat je het origineel kijkt

Zomertijd: zonnige feelgood-films

2. Adventureland

Bij een zomer hoort natuurlijk ook een lame zomerbaantje. Ergens achter de kassa van een camping, bijvoorbeeld. En dat terwijl al je vrienden wel lekker aan het strand liggen… Mocht bovenstaande komende zomer jouw lot worden, kijk dan eerst eventjes naar Adventureland. Deze zomerfilm bewijst dat je het ook op je werk best gezellig kan hebben, mits je wat leuke collega’s treft! Jesse Eisenberg en Kristen Stewart geven je graag het goede voorbeeld.

Zomertijd: zonnige feelgood-films

3. The Sisterhood of the Traveling Pants

In The Sisterhood of the Traveling Pants volgen we vier beste vrienden: Bridget, Carmen, Lena en Tibby. Helaas moeten ze het tijdens de zomervakantie zonder elkaar stellen. Gek genoeg wordt hun band daardoor echter sterker! Dat gegeven hebben ze te danken aan een magische broek die hen allemaal past. De premisse klinkt wellicht een beetje wazig, maar geloof ons een film die je vier verschillende zomers voorschotelt, mag niet ontbreken op dit toplijstje!

Zomertijd: zonnige feelgood-films

4. Ferris Bueller’s Day Off

Het is natuurlijk alleen nog maar zomertijd. Met april die doet wat ie wil, kan het zonnetje nog best wel eens een poosje wegblijven. Dat neemt echter niet weg dat het toch alweer een beetje begint te kriebelen… Je hebt zin om lekker in de tuin te lummelen met een koud drankje erbij. Herkenbaar? In dat geval vind je een zielsverwant in Ferris Bueller’s Day Off. Ferris wil namelijk dolgraag een dagje vrij van school en bedenkt een ingenieus plan om dat voor elkaar te krijgen.

Zomertijd: zonnige feelgood-films

5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Toevallig vinden wij Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl een van de betere Pirates-films, maar eigenlijk zijn het allemaal zonnige feelgood-films. Witte stranden, palmbomen vol kokosnoten, een helderblauwe oceaan… En misschien een klein flesje rum om samen met Johnny Depp te nuttigen. De Pirates of the Caribbean-serie heeft alle benodigde ingrediënten om een welverdiende plek in dit toplijstje te bemachtigen. Laten we hopen dat deeltje 6 net zo leuk wordt

Zomertijd: zonnige feelgood-films

Kun je nog wel wat extra zonnige feelgood-films gebruiken? Geen zorgen: we zetten al eerder een aantal films op een rijtje voor mensen die de winter in Nederland graag willen verruilen voor een zomers paradijs. Nog niet genoeg? Mocht je winterdepressie enorm hardnekkig zijn, dan hebben we ten slotte ook nog dit lijstje met feelgood-films op Netflix voor je.

Lees verder