Trip down memory lane: dit zijn de 13 allerbeste liedjes uit Disney-films!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Trip down memory lane: dit zijn de 13 allerbeste liedjes uit Disney-films!

Trip down memory lane: dit zijn de 13 allerbeste liedjes uit Disney-films!

|
|

Laatste update:

Zin in een nostalgisch potje meezingen (of meehuilen) met je favoriete Disney-krakers? We’ve got you covered! Van Circle of Life tot A Whole New World en van Pixar tot de oude animatiefilms: bereid je voor op een epische trip door je jeugd met de allerbeste liedjes uit Disney-films!

13. Be Our Guest 

Beauty And The Beast

Die onemanshow van Ewan McGregor in de live-action-versie van Beauty and The Beast uit 2017 was tof. Zeker. Hij kon echter nét niet tippen aan de klassieke animatieversie. Lumière’s welkomstlied tegen Belle in het origineel is net wat swingender en extravaganter. “Pleaseeeee beeeee oooour Gueeeeeest!”

12. You’ll Be In My Heart

Tarzan

Phil Collins is een baas. Zijn Tarzan-soundtrack zit vol met een aantal knallers, waaronder Two Worlds, Strangers like Me en Son of Man. Als we er dan tóch eentje uit zouden moeten kiezen – met pijn in ons Disney-hart- is het de emotionele ballade You’ll Be In My Heart. Hé, die won natuurlijk niet voor niets de Oscar voor Beste Song.

11. Part Of Your World

 The Little Mermaid

Natuurlijk, het funky Under The Sea door Sebastian of het venijnige Poor Unfortunate Souls met diva-heks Ursula zijn iconisch. Toch zorgt Ariel’s emotionele hartenkreet in The Little Mermaid nog altijd voor genoeg ‘awww’-momentjes. Part Of Your World is een liedje over verlangen en gaat nog altijd door merg en been.

10. I’ll Make A Man Out Of You

Mulan

Wanneer Mulan de top van de paal bereikt en een pijl afvuurt, krijgen we nog steeds kippenvel. De clip van I’ll Make A Man Out Of You zit vol met nog meer hoogtepunten en is ook geschikt als de ultieme motivatiesong voor je workouts. Laat die live-action-versie maar komen!

9. How Far I’ll Go

Moana

Moana gaf de wereld niet alleen een zingende Dwayne Johnson, maar ook een prachtig coming-of-age-nummer over een jong meisje dat uitvindt wie ze nu eigenlijk is. Tiener-struggles zijn de meest herkenbare struggles die er zijn en Disney maakt er gewoon een powerhit van!

8. Let it Go

Frozen

Kids die nu aan Disney-songs denken, zullen zich meteen Let It Go herinneren. Wat nou, Lion King? Hoe wrang het ook klinkt: Let It Go is een moderne monsterhit van jewelste en groeide in korte tijd uit tot hét Disney-anthem van deze generatie. Hoe gaat Frozen 2 dit ooit evenaren? (met Elsa die een vrouwelijke lover krijgt, misschien?)

7. You’ve got a friend in me

Toy Story

Toy Story uit 1995 geldt nog steeds als Pixars bekendste paradepaardje, groeide uit tot een epische franchise (deel 4 komt eraan!) en… betekende ook onze allereerste kennismaking met Andy en zijn verzameling levend speelgoed. De opening van deel één brengt je direct terug naar je eigen tijd als zorgeloos, lang-leve-de-lol-kind en dat kom natuurlijk door Tom Hanks Woody. Maar eigenlijk vooral door Randy Newmans You’ve got a friend in me.

6. Remember Me

Coco

*Snik*. Geef maar toe dat je ook een stevig potje moest janken toen Miguel deze lullaby zong voor mama Coco, die zich opeens weer álles herinnerde, waaronder haar singer-songwriter-vader die het speciaal voor haar schreef. Toen ze ook nog begon mee te murmelen, kon je ons opvegen. 

5. Bare Necessities

The Jungle Book

Misschien wel het meest catchy Disney-nummer ooit en daar kunnen we zelfs twee keer van genieten! Het lijflied van Baloo zat natuurlijk in de originele Jungle Book-animatiefilm uit 1967, gezongen door Phil Harris:

De live-action-versie van Jon Favreau deed het nog eens dunnetjes over met Bill Murray als Baloo. Ook lekker!

4. Hakuna Matata

The Lion King

Het catchy Simba-anthem I Just Can’t Wait To Be King uit The Lion King is een topper en de perfecte liefdesverklaring Can You Feel The Love Tonight is ook al zo iconisch. Maar… het hart van elke Disney-fan maak nog altijd honderdduizend sprongetjes wanneer ‘ie de eerste tunes van Hakuna Matata hoort. En, zoals Pumba al zei: “These two words will solve all your problems!” Amen.

3. When You Wish Upon A Star

Pinocchio

De moeder aller klassiekers! When You Wish Upon A Star uit Pinocchio is vintage Disney in zijn meest pure vorm: hartverwarmend, een vleugje magie, dromen én: tijdloos. Luisteren we over – pak ‘m beet – 10 jaar naar deze parel, roept het nog steeds dezelfde magische gevoelens van nostalgie op.

2. A Whole New World

Aladdin

Jasmine valt eindelijk – héél begrijpelijk – voor de zwoele charmes van Aladdin onder de magische, perfecte pop-klanken van A Whole New World. Een zinderende meezinger die nog altijd tijdloos is. Verdomme Jasmine, “Don’t you dare close your eyes!”

1. Circle of Life

The Lion King

“NAAAAAAAAAANTS INGONYAMA” is nog altijd de meest bombastische en fantastische opening van een animatiefilm EVER. Wie schreeuwden deze kreten niet (heel fout) mee? Circle of Life van Carmen Twillie en Lebo M zet de Lion King-setting zó goed neer. En dan, richting het einde van de clip, waneer Rafiki de jonge Simba optilt en de muziek weer aanzwelt… kippenvel! Beter dan dit wordt het niet.

Lees verder