Krijgt Elsa een vriendin in Frozen 2?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Krijgt Elsa een vriendin in Frozen 2?

Krijgt Elsa een vriendin in Frozen 2?

|
|

Laatste update:

In 2013 verscheen de Disneyfilm Frozen in de bioscopen. Dat het een succes zou worden, was vrij snel duidelijk. Maar dat het een absolute monsterhit zou worden, was een verrassing! Want is er iemand die niét het liedje Let It Go mee kan zingen?!

#GiveElsaAGirlfriend

Frozen 2 laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat de voorpret op social media niet al láng begonnen is. Zo heeft Frozen niet alleen jonge fans, maar ook oudere fans die liedjes van A tot Z kunnen meezingen. En hét Frozen liedje, Let It Go, werd toen de film in 2013 uitkwam door de toepasselijke tekst meteen gezien als een 'coming-out anthem'. En zo ontstond er in 2016 een hashtag die viral ging om Elsa in de Frozen sequel een vrouwelijke geliefde te geven, in plaats van een mannelijke. Onder de hashtag #GiveElsaAGirlfriend zijn meer dan 10.000 tweets te vinden. 

Misschien...

Onlangs gaf schrijfster en co-regisseur Jennifer Lee in een interview met Huffington Post toe dat ze zeker open staan voor het idee: "Het betekent enorm veel voor ons dat we deel uitmaken van deze gesprekken. Wij hebben er ook talloze gesprekken over, en we gaan erg zorgvuldig met dit soort zaken om. Ik schrijf altijd vanuit mijn personages. En waar Elsa is en wat Elsa in haar leven doet: ze vertelt het me elke dag. We zullen zien waar het heengaat." Ook Idina Menzel is positief over de mogelijkheid van een vriendin voor Elsa: "Ik vind het geweldig dat er wat verandering in zit", zei ze al eerder in een interview met Entertainment Weekly. 

Maar zekerheid over het liefdesleven van Elsa is er dus nog niet. We zullen geduldig af moeten wachten tot november 2019 voor wellicht de meest vooruitstrevende Disney-film tot nu toe. Tot die tijd zingen we gewoon nog een aantal keer mee met Let It Go!

Lees verder