Hier is Mulan!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hier is Mulan!

Hier is Mulan!

|
|

Laatste update:

Hadden we gisteren al de eerste foto van Dora The Explorer in het echt, vandaag hebben we ook de eerste afbeelding van de Chinese actrice Liu Yifei als Mulan! Na het succes van Jungle Book was het een kwestie van tijd voordat Disney zou beginnen aan live action remakes van andere animatieklassiekers. En deze Chinese heldin is als volgende aan de beurt!

Verschijnt pas in 2020

Als bewijs dat de opnames van start zijn gegaan heeft Disney vast deze foto vrijgegeven. Ook al zijn ze nu al met de film bezig, toch zal het nog even duren voordat Mulan haar zwaardkunsten in de bios zal vertonen; de film zal namelijk pas in het voorjaar van 2020 uitkomen, 22 jaar nadat de animatiefilm waar deze blockbuster op gebaseerd is dé grote Kerstfilm van het jaar was.

Donnie Yen + Jet Li = Chinees Vuurwerk

Maar het wachten zal rijkelijk beloond worden, want Mulan wordt de eerste Hollywood-film waarin de Chinese gevechtskunstenaars Donnie Yen en Jet Li samen te zien zullen zijn! Ze doken al eerder samen in enkele Chinese films op, onder meer in Hero, maar de twee vechtmachines zijn nog nooit samen van de partij geweest in een grote Hollywood-produktie. Shut Up and Take Our Money Disney!

Regie van de film is in handen van de Nieuw-Zeelandse Niki Caro. Zij brak in 2002 door met de film Whale Rider, en maakte vervolgens nog onder meer North Country met Charlize Theron. Vorig jaar was haar film The Zookeeper's Wife, met Jessica Chastain in de hoofdrol, nog te zien in de bioscopen. Al met al genoeg extra redenen dus om enthousiast te zijn over Mulan.

Lees verder