Waarom je wel/niet een abonnement op Amazon Prime Video moet nemen

Door Redactie
Seinfeld op Amazon

Het aantal streamingdiensten is groter dan ooit. Ook Amazon pikt een graantje mee met Amazon Prime Video. Maar in hoeverre voegt deze dienst echt iets toe aan het aanbod?

Series

Een van de meest in het oog springende titels in het serieaanbod van Amazon Prime Video is Seinfeld. Het was groot nieuws toen deze maand werd onthuld dat deze comedykraker in 2021 naar Netflix komt, maar hier is de serie allang te zien. Ook populaire titels als Downton Abbey, House M.D. en Parks and Recreation staan op Amazon. En vanaf half november is Friends ook nog eens beschikbaar bij de streamingdienst!

Natuurlijk maakt Amazon Prime Video ook zijn eigen series. Daarvan maken vooral de lekker zwartgallige superheldensatire The Boys en de met prijzen overladen tragikomische dramaserie Fleabag indruk. Laatstgenoemde is echter ook vanaf volgende maand op Net5 te zien. Vooralsnog mist Amazon dus de killer content die een abonnement echt een must maakt. Maar als de langverwachte The Lord of the Rings-serie uitkomt, kan daar heel snel verandering in komen!

Waarom je wel/niet een abonnement op Amazon Prime Video moet nemen

Films

Ook in de filmsectie van Amazon Prime Video is er geen gebrek aan geliefde klassiekers. Zo staan onder meer Pulp Fiction, Forrest Gump, Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Saving Private Ryan tot je beschikking. Geen kwaad woord over deze films, maar hierdoor is het toch een beetje alsof je een videotheek uit de jaren 90 binnenwandelt…

Een van de weinige recente bioscoopfilms is Suspiria uit 2018. En daarbij zal het geen toeval zijn dat deze remake van de gelijknamige horrorklassieker uit 1977 deels is geproduceerd door Amazon zelf. Het lijkt er dus op dat concurrenten Netflix en Disney+ alle troeven in handen hebben als het aankomt op een actueel filmaanbod.

Waarom je wel/niet een abonnement op Amazon Prime Video moet nemen

Extra’s

Zoals de naam al weggeeft, is Amazon Prime Video een onderdeel van de Amerikaanse postordergigant Amazon. Klanten van de streamingdienst profiteren dan ook van een aantal voordeeltjes. Zo worden producten die je via Amazon bestelt binnen een dag geleverd zonder bezorgkosten. Ook krijg je toegang tot de gamestreamingdienst Twitch Prime, hoor je als eerste over exclusieve Lightning Deals van de webwinkel en kun je onbeperkt foto’s opslaan op de Amazon Cloud Drive.

Prijs

Naast het aanbod, zal de prijs voor de meeste mensen de doorslag geven of ze al dan niet een abonnement afsluiten bij een streamingdienst. Gelukkig is de schade bij Amazon Prime Video prima te overzien. Nieuwe klanten betalen het eerste half jaar slechts 2,99 euro per maand. Ook na die periode hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Voor 5,99 euro heb je toegang tot het volledige aanbod van de streamingdienst plus de bijbehorende extra’s.

Ter vergelijking: bij Disney+ betaal je 6,99 per maand en bij Netflix 7,99 euro per maand (en zelfs 10,99 euro als je een voor het HD-abonnement kiest). Kortom, prijstechnisch heeft Amazon Prime Video een streepje voor op de concurrentie.

Conclusie

Het aanbod van Amazon Prime Video doet ons hart nog niet meteen sneller kloppen. Niks ten nadele van Pulp Fiction en Friends, maar om je te onderscheiden van de stevige concurrentie moet je toch echt met iets beters (lees: nieuwers) komen. Maar The Lord of the Rings-serie zou wel eens het verschil kunnen maken. Voor veel seriejunks zal dit toch het zetje in de rug zijn om een abonnement af te sluiten op Amazon Prime Video. En voor de prijs hoef je het dan zeker niet te laten!