Suspiria-remake trots op strenge leeftijdskeuring

Door Redactie
Suspiria-remake trots op strenge leeftijdskeuring

De dit najaar te verschijnen remake van de horrorklassieker Suspiria heeft alvast een filmkeuring gekregen, en die lijkt te bevestigen dat de film dood- en doodeng gaat worden. Het gaat om een zogeheten ‘Hard R’-rating, vergelijkbaar met 16 jaar en ouder. In Amerika zijn filmmakers vaak doodsbang voor zo'n strenge keuring, omdat dit de kans op commercieel succes verkleint. Het officiële Twitteraccount van Suspiria schept er juist dik over op.

Verontrustend, met ritueel geweld en bloederige beelden

Nadat al eerder de onheilspellende trailer verscheen, is de film zelf nu ook bekeken door de Amerikaanse leeftijdskeuring. Hun advies: 16 jaar en ouder want de film is “Verontrustend, bevat ritueel geweld, bloederige beelden, bloot en seksuele connotaties”. Hierop tweette het account van Suspiria vol trots het advies met de droge mededeling: “Dit klopt”. De film wendt het waarschuwend advies aan als een promotie door zichzelf aan te prijzen als “Voor ieder wat wils”.

Leuke feestjes, Oma zal er dol op zijn

Twitteraars kwamen vervolgens met hun eigen reacties, waar het Suspiria-account met veel plezier op reageerde. Toen iemand aangaf dat hij diezelfde mededeling altijd op uitnodigingen voor zijn feestjes zet, kreeg hij te horen: “Klinkt alsof jij leuke feestjes geeft”. Een twitteraar die liet weten dat hij al staat te popelen om zijn oma mee te nemen kreeg als instemmende reply: “Ze zal er dol op zijn”.

Ter plekke getraumatiseerd

Een paar maanden terug was er op een grote filmbeurs al een voorproefje van de film te zien. Meerdere journalisten waren ter plekke getraumatiseerd en verwerkten hun schok door te tweetten wat ze hadden gezien. Suspiria belooft inderdaad héél erg goor en duister te worden.

Gruwelijke moorden

In Suspiria speelt Dakota “Anastasia Steele” Johnson een jonge Amerikaanse danseres die naar een prestigieuze Europese dansacademie mag. Daar vinden echter gruwelijke moorden plaats. Tilda Swinton speelt de ijskoude directrice die wat te verbergen lijkt te hebben. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet maar de film komt eind dit jaar uit.