Vijf series die je moet zien als je van Narcos houdt

Door Redactie
Vijf series die je moet zien als je van Narcos houdt

Narcos is één van de populairste series ter wereld. Tenminste, dat kwam uit een Netflix-onderzoek. Fijn voor alle fans dat er sinds deze week een vierde seizoen van de serie op Netflix staat met de titel Narcos: Mexico. En ook dit seizoen zit weer vol drugs, geweld en politie. Heb je Narcos: Mexico er inmiddels al doorheen gejast in een binge-sessie? Geen paniek. Wij hebben vijf series verzameld die je als Narcos-fan ook zéker kunt waarderen. Mocht je ze al gezien hebben, check dan hier de beste series op Netflix

Drug Lords

Deze documentaire-serie duikt in de levens van beroemde drugsbazen. De eerste aflevering gaat over de gevreesde Pablo Escobar, wat Narcos-fans vast kunnen waarderen. Als je iets meer historisch inzicht in het Narcos-gebeuren wilt krijgen, is Drug Lords een echte aanrader.

Peaky Blinders

Peaky Blinders gaat over een Britse bende die de Engelse onderwereld in de jaren 20 in zijn greep heeft. Net als in Narcos kom je dus ook een heleboel bende-geweld en bloedbaden tegen. Peaky Blinders is momenteel één van de populairste series en je moet 'm absoluut gezien hebben.

Breaking Bad

Drugs. Dat is eigenlijk de enige overeenkomst tussen Walter White en de mennekes uit Narcos. Toch heeft de serie dezelfde spanning en zit er genoeg geweld in. We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat er nog mensen zijn die Breaking Bad niet gezien hebben, maar mocht je daar één van zijn: deze serie is een must-see. Mocht je de serie wél al gezien hebben, goed nieuws: er komt een Breaking Bad-film!

Collateral

In Collateral vindt een moord-onderzoek in Londen plaats. Met hier en daar een momentje comedy, pakt de serie een aantal zeer zware onderwerpen aan. Als je ervan houdt hoe Narcos af en toe een stukje vrolijkheid in een serie vol zware onderwerpen kon brengen, dan vind je Collateral zeker ook leuk.

Ozark

Na een potje witwassen vertrekt een familie noodgedwongen naar Missouri om een leven in de misdaadwereld voort te zetten. Net als Narcos heeft Ozark een super intens plot wat gedreven wordt door misdaad en zit je tijdens het kijken in een soort achtbaan van dodelijke beslissingen door de hoofdrolspelers.