Dit zijn de populairste Netflix-shows wereldwijd

Door Redactie
Dit zijn de populairste Netflix-shows wereldwijd

Doe een gokje, overhoor je vrienden! Netflix heeft bekendgemaakt welke series het meest bekeken worden, wereldwijd en per land.

Populairste series ter wereld

Laten we beginnen met de populairste shows op Netflix ter wereld. Dit is dus een verzamelde ranglijst van alle landen bij elkaar. Game of Thrones is natuurlijk van HBO, dus die ontbreekt sowieso, waardoor we de volgende, vertrouwde titels op een rij krijgen:

  • (1) Sherlock
  • (2) Friends
  • (3) Narcos
  • (4) House of Cards
  • (5) New Girl

De populairste serie in de VS is Shameless en komt niet in de top 5 voor. 53 procent van de bijna 71 miljoen Netflix-abonnees woont in de VS, en de overige 47 procent komt vooral uit Canada, Ierland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Denemarken en Noorwegen.

En Nederland dan?

Geen Nederland dus in de lijst met Netflix-grootverbruikers, maar dat zou je niet zeggen als je om je heen kijkt en onze Facebookpagina volgt. Netflix-nieuws gaat erin als zoete koek, maar welke serie is hier nou het meest populair? Het tromgeroffel moet je er zelf even bij bedenken ... maar het antwoord is Sons of Anarchy! Misschien een beetje verrassend tussen al dat andere geweld in, maar de cijfers liegen niet, dus blijkbaar kunnen jullie er geen genoeg van krijgen.

Klik hier voor de uitvergrote versie van de wereldkaart die je hierboven ziet. Daarop kun je goed zien welke serie er bijvoorbeeld in de landen om ons heen het populairst zijn: New Girl in België, House of Cards in Duitsland, Call the Midwife in het VK en The Returned in Frankrijk. Mocht je Sons of Anarchy nog niet kennen en weleens wilt weten waar de rest van het land nou zo enthousiast over is: de trailer zit achter de play-knop bovenaan dit artikel!