Superguide speculeert lekker mee! Wie is de Mol?

Door Redactie
Superguide speculeert lekker mee! Wie is de Mol?

Wie is de Mol? gaat beginnen! AAAAH. Zaterdag 5 januari 20:30. We hebben een leader van seizoen 19 en we weten welke kandidaten meedoen. Dus we weten… helemaal niks. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet een lekker potje kan raden. Daarom is as we speak MolTalk op NPO2. Maar wat zij kunnen, dat kunnen wij ook: een fijn robbertje speculeren over wie de Mol is. Laten we alle kandidaten eens binnenstebuiten keren en een ongefundeerde mening geven over wel of niet.... de Mol.

Evelien de Bruijn

Evelien, jaja! Wordt voorgesteld als de vrolijke radio- en tv-vrouw, maar daar stinken we toch niet helemaal in. Ze is groot geworden in een wereldje waar de concurrentie moordend is. Bovendien is ook producer geweest, én manager van Van Dik Hout. Dus vrolijk, sure, maar dit is wel een steviger type dan hoe ze haar voorstellen. En dat maakt verdacht Evelien. Bij deze: je bent verdacht. 

Evi Hanssen

Vlaamse zangeres en presentatrice die ook in Nederland veel succes heeft. Ze presenteerde o.a. Expeditie Robinson en 3 Op Reis. Slimme vrouw, ze kwam verdomde ver in De Slimste Mens. En heeft dus veel gereisd. We krijgen niet echt een Mol-vibe bij haar, maar ze heeft op papier wel Mol-potentie… Hmmm. Lastig. Vlamingen lijken altijd zo onschuldig he? Net als die biertjes van ze. Zit je Duveltjes te drinken, denk je 'lekker fris! Gaat goed!' en de volgende dag heb je koppijn en voel je je belazert. Evi, we houden je in de gaten. 

Jamie Trenité

Jamie was vaak tafelheer bij De Wereld Draait Door en presentator van het wetenschapsprogramma Jules Unlimited. Verder weinig om hem een voor de hand liggende Mol te maken. Interessant is wel dat de wikipedia-pagina kort na het verschijnen van de leader is verwijderd. Toch gaat de Mol-radar niet echt af bij hem. Nee Jamie, jij bent niet de Mol. 

Merel Westrik

Begon bij AT5 als presentatrice en zit nu bij RTL Nieuws. Zij heeft ook een beetje wat Evi heeft: ze zou het kunnen, de Mol zijn. Ze valt ook niet echt op, dus dat heeft ze ook mee. We weten het niet bij Merel. We zijn zeer in dubio. Voor nu zeggen we gewoon: nee. Merel is niet de Mol. En als ze het wel is wordt ze redelijk briljant. 

Niels Littooij

Muzikant, werd ook in Vlaanderen bekend met zijn nummer Sexy als ik dans. Nee, we geloven zo op het eerste gezicht niet dat een muzikant de acteerskills heeft. Hij komt over als een eerlijke vent, maar niet als Mol. Hij schrijft songteksten! Hij is sexy als hij danst! Driewerf nee. Een Mol danst niet, een Mol bedenkt snode plannen en doet cryptogrammen in het Zweeds, gewoon omdat het meer uitdaging is. Bekijk ook deze 15 totaal nutteloze, onbruikbare en vergezochte WIDM-hints.

Nikkie de Jager

Een beautyvlogger, die dingen zegt als ‘mijn beste vriendin wordt mijn ventilatie’.  Als zij de Mol blijkt is het natuurlijk bril-jant. Maar we denken dat deze meid niet doortrapt genoeg is voor de job. Wel belooft dit wat aparte personage gouden tv-momenten met mooie uitspraken.

Rick Paul van Mulligen

Een acteur. Dus ja. Meteen een voor de hand liggende Mol. En daarom zeggen we nee, dit is niet de Mol. Want zo voelen wij dat. En de cavia van de stagiaire ging eerst naar het water en toen naar het voerbakje toen we het vroegen, dus hoppa, daar heb je het. 

Robert van Beckhoven

Absoluut niet. Robert kan koekjes bakken als een beest, maar dit is geen Mol. Het is geen acteur. En om dat in de vingers te krijgen is veel te veel tijd nodig, die man is geen 20 meer en nee, nee, nee.  Wel een superleuke kandidaat. 

Sarah Chronis

Ook een acteur. Maar check dat intro-filmpje op de website van Wie is de Mol. We vinden haar een beetje te gelikt overkomen, toch niet helemaal oprecht. En nou willen we niet speculeren, maar we waren toch wel bezig, dus hoppa: ja, Sarah zou de Mol kunnen zijn.

Sinan Can

Nope, geen Mol. Deze kandidaat gaat wel ver komen. Hij is documentairemaker en onderzoeksjournalist in oorlogsgebieden geweest. Als je in de Gazastrook terwijl de kogels om je oren vliegen nog kan nadenken of de compositie van je beeld wel mooi is, dan heb je stalen zenuwen. En daar gaat hij een hoop aan hebben.

Wie is de Mol???

Zullen we het maar zeggen? We twijfelen tussen Evi, Merel en Evelien. En we zeggen... Nee, we weten het niet! Maar als we het moeten zeggen: Evi! Jij bent de Mol, Vlaamse infiltrant! Maar Merel en Evelien, jullie staan ook op ons lijstje.