Spoiler alert: 8 trailers die films verpestten door véél te veel te verklappen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spoiler alert: 8 trailers die films verpestten door véél te veel te verklappen

Spoiler alert: 8 trailers die films verpestten door véél te veel te verklappen

|
|

Laatste update:

Filmtrailers zijn cadeautjes voor filmliefhebbers: ze genereren zóveel hype rond een blockbuster, dat je hoe dan ook nieuwsgierig raakt. Toch gingen enkele trailers véél te ver en strooiden ze met dikke spoilers. We nemen er 8 met je door!

Let op: als je één van deze films nog moet zien, laat de trailers dan vooral links liggen.

1. Iron Man

De kickstarter van het Marvel-universum zoals we dat nu kennen, was natúúrlijk Iron Man uit 2008. Wie de filmtrailer nu terugkijkt, moet concluderen dat je gewoon naar een ordinaire samenvatting zit te kijken. Alles zit erin: Tony die z’n eerste supersuit maakt, ontsnapt uit handen van de terroristen, verder experimenteert én oog-in-oog staat met Jeff Bridges’s villain, die we ook in z’n eigen versie van een Iron Man-pak zien. Het enige dat er niet in zit, is de after credits-scène…

MCU

Maar hé, van fouten kun je leren! En de MCU-trailers zijn nu géén samenvattingen meer. Zo zaten er in de tweede Infinity War-trailer zeker scènes uit de grote eindgevechten van de film, maar dat kon je van tevoren niet weten. Ook plakte Marvel misleidende shots in de trailer – zoals The Hulk in Wakanda – die uiteindelijk niet eens in de film zaten. Next-level! En die eerste toffe Avengers: Endgame-trailer? Volgens geruchten zijn dat allemaal scènes uit de eerste twintig minuten van de film.

2. Batman v Superman: Dawn of Justice

We blijven even bij de superheldenfilms, maar dan van DC: Batman v Superman: Dawn of Justice gaf zowat de hele film weg. Waarom? Nou, de tweede trailer laat zien dat Bats en Supes uiteindelijk moeten samenwerken om Doomsday te verslaan. Ook duikt Wonder Woman op. Een scène die zóveel toffer zou zijn als de trailer het niet liet zien. Anyway: de struggle tussen Bruce Wayne en Clark Kent had weinig waarde meer, je wist toch dat ze uiteindelijk samenkomen.

3. A Dog’s Way Home

Natuurlijk: iedereen weet dat een film die A Dog’s Way Home (2019) heet, gaat over een hond die verdwaalt en weer op zoek gaat naar zijn baasje. Maar toch: het grote aww-moment – de hereniging tussen hondje en baasje - zit verdomme gewoon in de trailer! Wáárom zou je deze film in hemelsnaam nog willen zien?

4. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1

Even een kleine disclaimer vooraf: het laatste Potter-boek kwam in 2007 uit dus je wist wel ongeveer wat er in de laatste twee films ging gebeuren (toch zitten er genoeg geheimen in de Harry Potter-films). Kijk eerst onderstaande trailer maar eens, voor The Deathly Hallows Part 1. Wat valt je op?

Ja! Het fucking eindgevecht tussen Harry en Voldemort, Harry die zich overgeeft aan Voldie, het zit er allemaal in! Maar ook: Griphook is terug! Ron gebruikt het zwaard! Arg, zoveel spoilers. Het ergste? Een flink deel van deze trailer-scènes komt uit Part 2. Dick move, Warner Bros.

5. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

De twee trailers voor Part 2 zijn óók nogal spoilery. Ze laten het allesbeslissende eindgevecht tussen Harry en Voldemort nóg uitgebreider zien en verpesten de verschrikkelijke verrassing – voor niet-boek-lezers - dat Fred doodgaat. Ook zien we die ene scène waarin Harry eigenlijk dood is en met zijn overleden mentoren praat. Wie zien we daar staan? Professor Remus Lupin. Toen we voor het laatst checkten, leefde hij nog gewoon. Oké, die gaat dus ergens in de film dood. *Zucht*.

6. Home Alone

Al bijgekomen van de naaistreek die SBS6 uithaalde toen ze vorig jaar Home Alone uitzonden? Nee, wij ook niet. Toch moeten we het even over deze Kerstklassieker hebben. De trailer laat namelijk zowat alle boobytraps zien die Kevin op inbrekers Harry en Marv afvuurt. Jammer! Toch blijven we elk jaar weer kijken, dus… wat maakt het eigenlijk uit?

7. Cast Away

Deze Tom Hanks-klassieker van regisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump) is 19 jaar na dato nog altijd een topfilm. We krijgen spontaan medelijden met mensen die ‘m nu voor het eerst willen zien en de trailer checken. Jezus, de makers spoilen werkelijk alles wat er te spoilen valt. Zelfs het moment dat Hanks’ personage Chuck na vier jaar op een onbewoond eiland (met zijn geliefde Wilson) zijn vrouw voor het eerst ziet… zit erin! Niet normaal.

8. Sinister

Horrorfilms leven van verrassingen. Het onbekende. Dat je weet dat er ieder moment iets onverwachts kan gebeuren (al moeten ze écht stoppen met deze goedkope trucjes). Oké: ze zijn af en toe nogal voorspelbaar, maar Sinister liet helemaal niets aan de verbeelding over door álle grote gebeurtenissen in de trailer te plempen. Je weet precies wie Bughuul is, wat hij doet en waarom ‘ie gevaarlijk is. Mensen zaten dus een beetje voor lul in de bios, wachtend op de scènes die ze in de trailer al zagen.

Lees verder