SBS6 verpest Kerst voor kijkers door Home Alone 2 te onderbreken met andere programma's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
SBS6 verpest Kerst voor kijkers door Home Alone 2 te onderbreken met andere programma's

SBS6 verpest Kerst voor kijkers door Home Alone 2 te onderbreken met andere programma's

|
|

Laatste update:

Met Kerstmis horen we allemaal aardig te zijn voor elkaar toch? Nou niet op de social media-kanalen van SBS6, want daar regent het woeste klachten van boze kijkers. Iemand bij de programmering vond het blijkbaar een goed idee om op Eerste Kerstdag de familiefilm Home Alone 2 na twee uur te onderbreken voor eerst Hart van Nederland en daarna Shownieuws. Hierdoor was deze gezellige familiefilm uiteindelijk pas net voor middernacht afgelopen. En dat betekent volop reacties van furieuze ouders, die op Facebook en Twitter hun gal spuwen. Klik op het embedded item hieronder voor een vrolijk overzicht van 280 comments vol pure haat.

Home Alone 2: Lost in New York bruut onderbroken

Nadat SBS6 op Kerstavond al Home Alone uitzond stond voor Eerste Kerstdag 's avonds Home Alone 2: Lost in New York op het programma. In het hele land gingen ouders met hun kinderen gezellig om 20:30 uur voor de buis zitten om te zien hoe Macaulay Culkin (die laatst nog met een leuke Home Alone-remake kwam) in New York verdwaalt. Maar om 22:30 werden de avonturen van de kleine Kevin bruut onderbroken?! Eerst knalde SBS6 Hart van Nederland ertussendoor, waar in de onderwerpkeuze duidelijk niet rekening was gehouden met de jonge kijkers, getuige reacties als “nu mag ik mijn kind uitleggen wat een zeden misdrijf is”.

50 minuten reclame in een film van twee uur

Toen dit actualiteitenprogramma met hun overzicht van de ellende die in het land speelt achter de rug was dachten kijkers dat de film weer verder ging, maar nee hoor: SBS6 ramde ook nog even Shownieuws achteraan. Pas na elven werd het einde van de film uitgezonden, en door in totaal 50 minuten aan reclameblokken was de twee uur lange kinderfilm pas net voor middernacht afgelopen. Alleen kinderen die daadwerkelijk "Home Alone" zitten te kijken zijn dan nog op!

Lak aan de kijker

Mocht SBS6 iemand in dienst hebben voor communicatie of PR (vermoedelijk niet aangezien de zender duidelijk lak heeft aan de kijker) dan zal die vandaag met een flinke koppijn worden, en dan komt dat niet alleen door de drank. Succes ermee!

UPDATE: Net 5 laat zien hoe het wél moet, met op Tweede kerstdag Home Alone én Home Alone 2: Lost in New York achter elkaar, de eerste van 16:05 tot 18:05, en de tweede van 18:05 tot 20:30.

Lees verder