Tom Hiddleston in Loki voor Disney+

Veronica Superguide logo
Tom Hiddleston in Loki voor Disney+

Netflix vs. Disney+: welke streamingdienst moet je hebben?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit najaar gaat Disney de concurrentie aan met Netflix. Daarbij komen de seriejunks en filmfreaks voor een moeilijke keus te staan: blijven we trouw aan Netflix, stappen we massaal over naar Disney+ of lappen we iedere maand wat meer om maar niks te hoeven missen?

Films

Disney+ komt op 12 november meteen flitsend uit de startblokken. Al vanaf de eerste dag staan niet minder dan 300 titels tot je beschikking. Tot de hoogtepunten behoren onder meer alle Star Wars-films, bijna alle Pixar-films en een handjevol Marvel-films, waaronder Iron Man en Captain Marvel. Natuurlijk mogen ook Disney-klassiekers als Bambi en Doornroosje niet ontbreken!

Stuk voor stuk titels die veel mensen zullen aanspreken, maar laten we eerlijk zijn: al deze films kunnen we inmiddels wel dromen. En de beloofde reboots van onder meer Home Alone, 3 Men and a Baby en Sister Act doen ons ook niet meteen een gat in de lucht springen. Wat ons betreft heeft Netflix op dit vlak dan ook een streepje voor. Er staat een hoop rotzooi tussen, maar het filmaanbod van Netflix is vooralsnog wel verrassender, vernieuwender en veelzijdiger.

Winnaar: Netflix

Netflix vs. Disney+: welke streamingdienst moet je hebben?

Series

Netflix heeft dankzij hitseries als Stranger Things, The Queen en La Casa de Papel zijn sporen meer dan verdiend. Maar, holy shit, die line-up van Disney+ is niet van deze wereld. Letterlijk! Wat te denken van The Mandalorian, waarin een mysterieuze premiejager zich staande probeert te houden in de duisterste hoeken van het Star Wars-universum? En hadden we al verteld dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi in zijn eigen soloserie?

Maar de grootste troef van Disney+ is het adembenemende aanbod van Marvel-series. Zo staan onder (vele) anderen Hawkeye, Loki, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk klaar om het kleine scherm te veroveren! Natuurlijk is het nog even afwachten of al deze titels de torenhoge verwachtingen zullen waarmaken. Maar het heeft er alle schijn van dat we de komende winter veel, heel veel tijd zullen doorbrengen in het Marvel-universum.

Winnaar: Disney+

Netflix vs. Disney+: welke streamingdienst moet je hebben?

Doelgroep

Disney+ heeft al aangegeven dat er geen 16+-content te zien zal zijn op de streamingdienst. Niet alleen bloederige horrorfilms en keiharde actiefilms maken hierdoor geen enkele kans bij de nieuwkomer, ook veel comedyspecials en documentaires zullen hierdoor al bij de poort geweigerd worden. Voor veel mensen zal dit toch een flinke domper zijn op de feestvreugde. Gelukkig snapt Netflix wel dat we niet altijd zin hebben in braaf, gezinsvriendelijk vermaak. De meeste mensen kunnen best tegen een stootje en soms is er weinig ontspannender dan een lekker gore horrorfilm of een bikkelharde actiefilm. Schat, zet jij The Conjuring nog even op?

Winnaar: Netflix

Netflix vs. Disney+: welke streamingdienst moet je hebben?

Prijs

Over het aanbod valt te twisten, maar over de prijs zal iedereen het eens zijn. Een abonnement op Disney+ gaat in Nederland 6,99 euro per maand kosten. Als je een jaarabonnement neemt op de nieuwkomer, betaal je nog geen zes euro per maand. Bij Netflix leg je in het gunstigste geval 7,99 euro per maand neer. Voor het HD-abonnement, toch wel de standaard, ben je echter 10,99 euro per maand kwijt.

Het verschil tussen de rivalen kan dus oplopen tot vijf euro per maand! Toch heeft het relatief dure Netflix hier in zekere zin ook voordeel van. Door de vriendelijke prijs van de nieuwkomer hoeven Netflix en Disney+ elkaar niet direct uit de Nederlandse huiskamers te concurreren.

Winnaar: Disney+

Netflix vs. Disney+: welke streamingdienst moet je hebben?

Conclusie

Op het eerste gezicht heeft Netflix het nakijken: geliefde Disney-klassiekers, populaire Pixar-hits en gloednieuwe Star Wars- en Marvel-content die exclusief voor Disney+ verschijnt. En dat voor bijna de helft van de prijs van wat je maandelijks voor Netflix betaalt!

Toch willen we ook weer niet al te afhankelijk worden van Mickey Mouse en co. Soms zijn we in de stemming voor een wat uitdagender aanbod, zoals een boeiende true-crimedocumentaire of een huiveringwekkende horrorfilm. En dan zijn we bij Netflix aan het goede adres. Gelukkig hoeven we niet te kiezen. Voor die zeven euro extra per maand zijn beide rivalen wat ons betreft komend jaar meer dan welkom in onze huiskamers!

Lees verder